Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3020
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21564
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68890
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sarių kaimo klube – turtinga auksarankių darbų ekspozicija

2021 m. lapkričio 13 d.

Švenčionėlių m. kultūros centro Sarių filiale pasitinka pilna salytė įvairiausių eksponatų: paveikslų, audinių, mezginių, puokščių, kompozicijų ir kitokių rankdarbių. Viskas – kūrybingų Sarių kaimo ir jo apylinkių žmonių rankų darbas ir išmonės pasireiškimas.

Filialo renginių organizatorė Aldona Milaševskaja kiekvieną autorių puikiai pažįsta ir gali daug papasakoti. Kiekvienas jų darbas radęs savo vietą ir išmoningai eksponuojamas. Tačiau vienas iš jų Aldonai itin brangus ir kelia ypač šiltus jausmus. Tai antrą šimtmetį skaičiuojantis drobinis rankšluostis, austas ir išsiuvinėtas jos babos Juzefos Duniauskaitės.

Vietinės mokinukės keturiolikmetės Giedrės Karklelytės japonišką animė stilių primenantys paveikslai kviečia pamąstyti apie sudėtingą ir prieštaringą jauno žmogaus vidinį pasaulį. Ninos Jacenko suvenyrai iš kriauklyčių žavi nematyta idėja ir autorės kruopštumu. Čia pat snt sienos ir ryškiaspalviai Ninos piešiniai.

Olgos Stankevič megztos kojinės tarsi sakyte sako: „Per žiemą su mumis tikrai nesušalsit...“ Aldona pasidžiaugė, kad auksarankė Olga primezga ir, sudėjusi savo širdies šilumą ir gerumą, siunčia vilnones kojinytes ankstukams, į gydymo įstaigas Lietuvoje ir užsienyje. Štai neseniai atskriejo žinia, kad Olgos kojinytės šildys ir stimuliuos kraujotaką ankstukams Austrijoje.

Irena POŽĖLIENĖ