Mes turime 348 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2046
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34422
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116171
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rekonstruotame Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje įsikūrė policijos pareigūnai ir ugniagesiai

2021 m. lapkričio 13 d.

Pabradėje kažkada buvusiame kariniame komplekse esančio URC teritorijoje kartu su pasieniečiais nuo šiol įsikūrė Pabradės policijos pareigūnai bei Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Pabradės ugniagesių gelbėtojų komanda.

Atnaujintame URC sukurtos tinkamos sąlygos prieglobsčio prašytojų apklausoms, išorinei apsaugai, pasimatymų ir vidaus kontrolei užtikrinti bei kitoms procedūroms, susijusioms su priėmimo ir prieglobsčio prašymu, atlikti. Kartu taip pat pagerintos ir URC sulaikytų bei prieglobsčio besiprašančių užsieniečių gyvenimo sąlygos. Rekonstruota centro teritorijoje esanti valgykla, pastatytas ir įrengtas naujas 450 kv. m. bendrabutis sulaikytoms moterims ir vaikams bei 520 kv. m. pastatas užsieniečių priėmimui.

Sėkmingai įgyvendinus projektą rekonstruotas 882 kv. m. administracinis pastatas, sutvarkyti šalia esantys kiti priestatai, nupirkti baldai ir reikalinga įranga čia dirbančiam personalui.

Šiam projektui įgyvendinti buvo skirta 6,4 mln. eurų, iš kurių 5,8 mln. eurų sudarė Europos Sąjungos lėšos, o likusius 10 procentų nuo visos skirtos sumos padengė VSAT ir projekto partnerės, Lietuvos policija bei priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Įkurtuvių proga lapkričio 5 d. Pabradėje lankėsi Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius, kuris pasidžiaugė, kad Pabradės gaisrinės darbuotojai turės geresnes sąlygas.

Pabradės komandoje šiuo metu į gaisrus skuba 10 ugniagesių gelbėtojų. Nuo šiol jie dirbs moderniose patalpose, o garažuose tilps šiuolaikinė gaisrinė technika. Į senąjį gaisrinės pastatą, statytą apie 1914 m., buvo galima sutalpinti tik lengvos klasės gaisrines autocisternas. Dėl šios priežasties iki šių metų visais būdais buvo bandoma išsaugoti dar 1989 m. gamybos GAZ markės automobilinę cisterną, kurią dabar pakeitė modernus gaisrinis automobilis.

Senasis komandos pastatas jau 1980 m. buvo pripažintas avarinės būklės. 2017 m. buvo pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp projekto „Pabradės užsieniečių registracijos centro rekonstrukcija ir statyba“ partnerių, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Ir štai šių metų lapkričio 5 d. įvyko įkurtuvės.

Mūsų inf.

Švenčionių PGT archyvo nuotr.