Mes turime 291 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2692
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12879
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88909
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Vertinkite tai, ką turite

2021 m. lapkričio 13 d.

Atsakykite prašau, ar iš tikrųjų jūsų gyvenime kažkas negerai, kažkas netinka, ar yra priežastis nerimauti, kančia? Žinote, kažkada, prieš 15 metų, gyvenau Rytų Londone, gatvėje, viename apleistame mikroautobuse. Ten mane priėmė būrys tų pačių benamių kaip ir aš tada. Ir vieną naktį gulėjau palindęs po antklode, kartais žmonės jas kažkodėl išmeta, ir prieš akis išvydau tamsų ir purviną rūsį, bet jame kaip saulė švietė paprastas, baltas, plastikinis dušas, iš kurio bėgo šiltas vanduo. Tada mane užpildė labai malonus jausmas, kaip aš tada apie tai svajojau. Išėjus iš gatvės, gyvenant įprastomis sąlygomis, sunku įsivaizduoti, juo labiau patirti, malonius jausmus, matant kažkokį plastmasinį dušą, maža to, dar ir kažkokiame purviname rūsyje, o apie vandenį visai nekyla minčių – nesvarbu, šiltą ar šaltą.

Žmogaus bėda tame, kad jam vis kažko trūksta, vis reikia kažko dar, net nepagalvojant apie tai, kad yra ir kažkas daug blogesnio. Būtent dėl šios priežasties, dauguma žmonių, nevertina savo sveikatos, kokią jie turi, nevertina maisto, kurį valgo, turimo darbo, šalia esančių žmonių. Vedami savanaudiškumo, neišmanymo, nedėkingumo, žmonės atitolsta nuo jų turimo tikrojo turto. Rene Dekartas sakė: „Viskas žinoma lyginant“.

Jei nežiūrėsi į blogiausią, neįvertinsi to, ką turi. Jei skaitote šiuos žodžius, vadinasi, turite telefoną ar kompiuterį, turite galimybę įeiti į internetą, skaityti kieno nors mintis, pasidalinti savo mintimis. Jei skaitote šiuos žodžius, reiškia turite regėjimą, galite matyti visą šio pasaulio grožį. Tikiuosi, kad turite stogą virš galvos, šiltą, patogų butą ar namą. Be to, tikiuosi, kad turite maisto. Jei visa tai yra, ar nesate turtingas? Jei kažkas tavyje sako „Taip, viskas gerai, BET ...“, turėtumėte žinoti, tą BET sakote ne jūs, tai, jumyse sako tik tie norai, kurių neįmanoma patenkinti, niekada ir jokiomis sąlygomis.

Vertinkite tai, ką turite, o svarbiausia tuos, kurie yra šalia jūsų, štai kas yra neįkainojamas turtas.

Slava ZELEV

 

 
Reklaminis skydelis