Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5254
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15441
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91471
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

5,4 tūkst. žemės savininkų Švenčionių rajono savivaldybėje liko kelios dienos sumokėti žemės mokestį

2021 m. lapkričio 13 d.

Lapkričio 2 d. duomenimis,1,8 tūkst. privačios žemės savininkų Švenčionių rajono savivaldybėje jau sumokėjo žemės mokestį: 7,8 tūkst. eurų sumokėjo įmonės ir 90 tūkst. – gyventojai. 5,4 tūkst. mokesčių mokėtojų (250 tūkst. eurų) Švenčionių rajono savivaldybėje žemės mokesčiui sumokėti turi laiko – iki lapkričio 15 d.

Iš viso šiais metais žemės mokestis Švenčionių rajono savivaldybėje apskaičiuotas 7,3 tūkst. privačios žemės savininkų, kurie į savivaldybės biudžetus sumokės apie 348 tūkst. eurų.

Žemės mokestis apskaičiuojamas už nuosavybės teise turimus žemės sklypus, kuriems mokestines vertes nustato Registrų centras, o žemės mokesčio tarifus –savivaldybės.Už miško žemę (dalį) mokestis nėra skaičiuojamas. Gyventojai, kurie įsigijo žemę iki birželio 30 d., žemės mokestį moka šiais metais, o įsigiję po liepos 1 d. –nuo kitų metų.

Žemės mokesčio deklaraciją pasitikrinti galima VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS), o paprasčiausias būdas sužinoti sumą ir sumokėti – prisijungus prie Mano VMI. Taip pat mokėjimą atlikti galima per e. bankininkystę ar kitose mokėjimus priimančiose vietose. Jei žemės mokestis mokamas už kitą asmenį, būtina nurodyti to asmens vardą, pavardę, asmens kodą ir įmokos kodą – 3011.

VA VMI inf.

 
Reklaminis skydelis