Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5309
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23853
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71179
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Savivaldybės įstaigos tapo tarybos narių ir jų artimųjų prieglobsčiu

2021 m. lapkričio 20 d.

Po Švenčionėlius plinta „hitas“: jau ir Deveikienė dirba valdiškam darbe?!

Pradžioje tuo nepatikėjo net kolektyvas, į kurį ji turėjo įsilieti, bet netrukus pati rajono tarybos narė pasirodė darbe – Švenčionių rajono socialinių paslaugų centre, kuris yra Švenčionėliuose.  Ponia J.Deveikienė atvyko ir paprašė darbo vietos. Po to abejonių neliko, nebent viena - ką ši ponia, praeityje žinoma kaip kino filmų rodytoja, vėliau – verslininkė, galėtų veikti socialinėje srityje? Intriga išlieka, o tarybos narė Janina Deveikienė oficialiai jau dirba pilnu etatu, tad darbo laiku turėtų triūsti naujojoje darbo vietoje – socialinių paslaugų srityje, o ne savo verslo baruose.

Šaltinių teigimu, pirminis planas buvo šią valdančiųjų atstovę, iki šiol dar neturėjusią valdiškos vietos, įdarbinti VVG, bet ten galimai pabūgo sulaukti STT dėmesio.

Tarybos narė Janina Deveikienė – toli gražu ne vienintelė, kuri, gaudama daugiau kaip 600 eurų atlyginimą už „rajono valdymą“ (vienas tarybos posėdis per mėnesį, kartais – per kelis mėnesius), dabar dar gaus ir daugiau kaip 1000 Eur biudžetinį atlyginimą. Visiems klusniems dosniai atlyginta – jeigu ne patys dirba valdiškose įstaigose, tai jų artimieji. Štai ištikimojo „ginklanešio“ tarybos nario Z.Zenkevičiaus dukra, su pertraukomis dirbo mero patarėja, nors taip ir nesigirdėjo, ką naudingo patarė. Mero patarėju beveik septynerius metus dirba ir tarybos nario V.Jedinskio sūnėnas, o Seimo nario Z.Jedinskio sūnus Edvardas. Jaunuolis, bėgdamas nuo žurnalistų, išvertė Seimo viešbučio kiemo vartus, o mero pasitikėjimo vis tiek neprarado. Ką šis pripatarinėjo, irgi visuomenė nežino, nors turi teisę žinoti, nes visi šitie kadrai išlaikomi iš mokesčių mokėtojų pinigų.

Beje, daugelis gyventojų, ko gero, nežino, kad tarybos nariai tenkinasi ne tik garbe, jie kas mėnesį gerai patuština rajono biudžetą - gauna tarybos nario atlyginimą, kuris lygus minimaliai algai, tik apsimoka geriau, nes iš jo neišskaitomi mokesčiai – visa suma „į rankas“. Senieji tarybos nariai santūriai nutyli, o štai naujokai nuoširdesni – jie džiaugiasi ir giriasi, kad už šiuos lyg iš dangaus nukritusius pinigus galima net automobilį lizingu nusipirkti.

Ar norėtumėt ir jūs taip pasipelnyti? Kandidatuokit į rajono tarybą – gyvi pinigai! O kur dar valdiški darbai...

2015 m. Klipčių kompanijai paėmus rajone valdžią, naujokai nesikuklino. Valdiškus darbus gavo net tie, kurie nebuvo nė dienos dirbę arba seniai nedirbo nieko, ką galima būtų oficialiai įvardinti.

Pirmiausia buvo įdarbintas tarybos narės Janinos Deveikienės vyras – kapinių prižiūrėtoju. Pasijutę šeimininkais, Deveikiai net įvažiavimus į kapines buvo užrakinę. Konkurentui tai buvo toli gražu ne vienintelė kliūtis, kol šis pagaliau pergudravo juos, ir kapinių užraktai nukrito, laisvė laidojimo paslaugų teikimui atsivėrė.

Vos tapo tarybos nariu, nebereikėjo daugiau vargti su malkelėmis ir politikos naujokui, bet, matyt, kažkuo labai svarbiam Valdemarui Kasperovič. Jis iš karto buvo įdarbintas Švenčionių socialinių paslaugų centro direktorės pavaduotoju ūkio reikalams. Po keleto metų tarybos nario V.Kasperovič dukterėčia Edita Urbanienė (ne medikė) tapo visų poliklinikų vadove, pradžioje, kaip įprasta, laikinąja. Tikra tiesa – nieko nėra amžinesnio už laikinumą. Šiuo metu ji vadovauja jau dviems įstaigoms. „Ant smūgio“ atleidęs buvusią rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorę D.Vinogradovą (medikę), meras laikinąja biuro direktore paskyrė tą pačią tarybos nario V.Kasperovič dukterėčią. Tai buvo pavasarį, o štai jau ir žiema ant slenksčio. O jeigu A.Lašinskas prives ligoninę iki bankroto, kaip kalbama, gal meras tarybos nario dukterėčią paskirs dar ir rajono ligoninės laikinąja vadove?

Tuoj po 2015 m. rinkimų savivaldybėje ir jos įstaigose atsirado vietos ir buvusiems muitininkams, ir buvusiems krepšininkams, ir rinkimų agitatoriams, jų šeimų nariams, iki tol sėdėjusiems be darbo. Kam nebuvo vietos, specialiai sukūrė etatus ir net įstaigas. Kuo ne asmeninis ūkininko ūkis – samdo ką nori ir kiek nori, o už viską moka rajono biudžetas?

Irena PAULIUKEVIČIENĖ