Mes turime 274 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2450
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20994
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68320
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ką antakiai pasako apie žmogų?

2021 m. lapkričio 26 d.

Kiekvienas žmogus išsiskiria savo unikaliais veido bruožais, iš kurių veidotyros specialistai netgi gali išskaityti jo asmenybę. Ne tik pamatyti išorines emocijas, tačiau ir vidines – jo charakterį, stiprybes, silpnybes ir pan. Tai tarsi žemėlapis, kuriame kiekviena veido dalis – nosis, smakras, antakiai, akys ar lūpos byloja apie tam tikrus asmenybės bruožus.

Tačiau nereikia būti veidotyrininku, emocijas dažnai galima pamatyti tiesiog plika akimi. Jas paprastai išduoda tam tikri veido bruožai, nors kai kada jie visiškai neatspindi tikrųjų emocijų. Vieni iš jų – tai antakiai, o jų forma labiausiai įtakoja žmogaus išraišką.

Kalbant apie moteris tikriausiai nesuklysime sakydami, kad antakiai – vieni iš labiausiai „madai“ pasiduodančių veido dalių. Vienu laikotarpiu vyravo itin plonų antakių tendencijos, vėliau – išskirtinai ryškūs ir stori, tuo tarpu šiuo metu, panašu, dominuoja natūralizmas. Tai reiškia, kad antakiais siekiama sukurti kuo natūralesnį ar artimiausią natūraliems veido bruožams pojūtį. Būtent antakių formos pagalba galima suformuoti liūdną arba priešingai – itin išraiškingą, žvalų žvilgsnį.

 

Antakių forma ir jų kuriamos emocijos

Tiesi antakių linija ir žemyn besileidžiantys kampučiai visuomet formuoja liūdną, pavargusį, įskaudinto ar kenčiančio žmogaus žvilgsnį. Moterys nesudėtingai gali tai pakeisti, antakiams skirtų makiažo priemonių pagalba, šiek tiek pakoreguodamos antakių linkio liniją ir „kilstelėdamos“ kampučius.

Platūs vešlūs antakiai paprastai suteikia veido bruožams rūstumo, netgi vyriškumo, griežtumo. Žvilgsnis gali pasirodyti gana valdingas, o kalbantis su tokiu žmogumi dažnai sunku palaikyti akių kontaktą, nes žvilgsnis vis krypsta į antakius.

Ilgi su išraiškinga lanko linija antakiai sukuria charakteringą ir atvirą žvilgsnį. Dažnai gali atrodyti, kad asmuo nuolat nustebęs, aikštingas, ar net šiek tiek arogantiškas. Moterims toks atviras akių vokas leidžia sukurti dar daugiau emocijų veide makiažo pagalba.

Itin žemai akies esantys antakiai sukuria piktą, tvirtą ir gana griežtą žvilgsnį. Toks asmuo gali atrodyti rūstus, rimtas, nuolat kažką mąstantis.

Suaugę arba itin arti vienas kito esantys tamsūs antakiai paprastai atrodo temperamentingai, ryžtingai. Šiek tiek primena pietietiškų šalių moteris, o tai įneša egzotikos ir net aistros pojūtį.