Mes turime 151 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2729
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6122
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53448
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Auga sergamumas gripu

2021 m. lapkričio 27 d.

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centras skelbia, kad šiuo metu Europoje vyraujančio gripo tipu daugiausia serga vyresnio amžiaus žmonės, tad artėjantis gripo sezonas jiems bei silpno imuniteto žmonėms gali būti ypač sunkus.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenimis, praėjusią savaitę sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis taip pat augo ir Lietuvoje: padidėjo Alytaus, Kauno ir Marijampolės apskrityse. Mažiausias sergamumo rodiklis užregistruotas Utenos apskrityje, didžiausias – Kauno. Šį gripo sezoną dėl gripo ligoninėse dar nesigydė nė vienas asmuo.

Kadangi tiek gripas, tiek COVID-19 infekcija yra virusinės kilmės, jų prevencijai tinka tos pačios priemonės: kosint ir čiaudint būtina užsidengti nosį bei burną, svarbu reguliariai plauti rankas su muilu ir vandeniu arba naudoti dezinfekcinį skystį, stengtis neliesti akių, nosies ir burnos, o pajutus ligos simptomus – nedelsiant kreiptis į savo šeimos gydytoją telefonu.

Kasmet gripu užsikrečia maždaug 20 proc. gyventojų, o vienam iš keturių užsikrėtusiųjų pasireiškia gripo simptomai.