Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5387
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23931
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71257
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Apie 189 tūkstančiai nepasiturinčiųjų Lietuvoje gruodžio mėnesį sulauks paramos maisto produktais ir higienos prekėmis

2021 m. gruodžio 4 d.

Nuo lapkričio 29 d. nepasiturinčius šalies gyventojus pasieks šiais metais paskutinė Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo parama maisto produktais ir higienos prekėmis. Šio fondo paramos nepasiturintieji šiemet sulaukė vasario, balandžio, birželio, rugpjūčio ir spalio mėnesiais.

Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo atstovai informuoja, kad  šio dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks itin gausus paramos krepšelis, kurį sudaro 10 skirtingų maisto produktų: miltų mišinys blynams, avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, grikių kruopos, greito paruošimo avižų košė su džiovintomis uogomis, rapsų aliejus, kiaulienos konservai, vištienos konservai, keptos pupelės pomidorų padaže, konservuota raugintų agurkų sriuba bei razinų ir riešutų mišinys. Taip pat 5 skirtingos higienos prekės – skystas skalbiklis, muilas, dantų pasta, šampūnas ir dantų šepetėliai.

Maisto produktų ir higienos priemonių krepšelius nuperka Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondas, o organizuoti paramos dalijimus pavesta savivaldybėms, labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijai.  Paramos paketai iš anksto supakuoti ir paruošti išsinešti, todėl savo krepšelių žmonėms atsinešti nereikia. Gyventojams atsiėmus paramą, už juos paramos gavėjų sąraše pasirašys paramą dalijantys darbuotojai.

Parama dalijama daugiau nei 600 punktų visoje Lietuvoje. Dėl tikslaus dalijimo laiko gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūnijas.

P.S. Paramos paketus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 192 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, parama gali būti skiriama ir kai pajamos viršija 192 eurus per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nustato savivaldybės.

Pažymėtina, kad ši parama nesusijusi su savivaldybe  -  yra teikiama iš europinių lėšų, o savivaldybių vaidmuo surinkti prašymus ir išdalinti paramą.

Mūsų inf.