Mes turime 293 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3069
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13256
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89286
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Atkeršyk už mane, Viešpatie!

2021 m. gruodžio 11 d.

Ar yra tokių nuodėmių, kurių tu negali atleisti jas padariusiam? Štai kur klausimas! Čia žmogus pakliūva į aklavietę, tiesiai į spąstus. Tuomet tikintysis net velykinės išpažinties nueit negali.

Tu atleidai tautiečiui, padėjusiam į Sibirą išvežti tavo tėvus, kurie ten mirė kankinių mirtimi? Atleidai?

Tu atleidai žmogžudžiui, kuris per gimnazistų išleistuvių vakarą užpuolė ir peiliu nudūrė tavo brolį arba sūnų, ir po to tu nebeturi artimųjų? Atleidai?

Tu atleidai žmogui, kurį išauginai, kaip tikrą sūnų ar brolį, išleidai į gyvenimą, o šis, pasijutęs savarankiškas, tave suniekino, padarė svarbiausiu priešu, ir tu likai kaip stabo ištiktas? Ir jam atleidai?

Tai tu pats ko vertas? Nori būti šventasis dar šiame pasaulyje? Nepavyks, nes tada tu pripažįsti, kad jis, jie – tėvynės arba žmonių išdavikai, nužmogėję draugai, banditai... visi jie – teisūs! Jie tai padarė ir liko gyventi be atgailos, jiems ant kaktos neišdegino žymės „niekšas“, „žudikas“, jie iš pažiūros panašūs į normalius. O tave, pralaimėjusį, dar sulaužys bejėgiškumo ir nevilties našta.

Neatleidai? Tai gerai! Per daug baisios tų visų nužmogėjusiųjų nuodėmės. Bet tada... neatlygintos, neatstatytos teisybės bombos tūno tavyje ir daug kartų sproginėja, žudydamos tave patį.

Yra svetimųjų padarytos nuodėmės, slegiančios ir gniuždančios tave visą gyvenimą, kur beeitum. Ką daryti, kaip jas nusimesti, kaip užmiršti tai, ko neįmanoma užmiršti? Štai kur klausimas. Nešiotis savyje pyktį – lygu gerti nuodus, bet tikėtis nekenčiamojo mirties... Reikia ieškoti kitos išeities. Bet lieka tik ji viena: atleisti, perkopiant per save į aukščiausią sąmoningumą. Gražu, bet kas duos jėgų?

Bronius ŠABLEVIČIUS

 

 
Reklaminis skydelis