Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1616
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33992
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115741
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šunų guoliai: kaip išsirinkti geriausią ir tinkamiausią savo augintiniui?

2021 m. gruodžio 11 d.

Jei jūsų šuo praleidžia per daug laiko miegodamos ant sofos ar jūsų mėgstamo fotelio, ar kai ateina laikas miegoti, braunasi į jūsų lovą, turbūt atėjo laikas susimąstyti apie guolio pirkimą. Miegas - svarbi ir gana didelė šuns gyvenimo dalis. Vidutiniški, šuo per parą miega nuo 12 iki 14 valandų, o maži šunyčiai gali miegoti net 18 ar 20 valandų. Tad, šuns guolis yra tikrai reikalingas ir naudingas. Jis suteikia patogią ir minkštą vietą šuns poilsiui ir miegojimui. Guoliai gali būti įvairiausių dydžių, formų, o tinkamo pasirinkimas visiškai priklauso nuo šuns dydžio. Turėdamas guolį, jūsų mylimas augintinis turės patogią, asmeninę erdvę poilsiui. Šiame straipsnyje rasite kelis, labai naudingus patarimus, kurie padės išsirinkti geriausią ir tinkamiausią guolį savo šuniui.

 

Guolį rinkitės pagal šuns dydį

Jei nusprendėte savo šunį palepinti ir suteikti jam patogią ir minkštą vietą miegui, nupirkdami guolį, tai turėtumėte daryti atsakingai. Vienas iš svarbiausių aspektų, į kurį būtina atsižvelgti renkantis šuns guolį - dydis. Dydis turi būti atidžiai pasirenkamas pagal šuns dydį - tokiu būdu, guolis garantuos patogumą ir komfortą. Norėdami išsiaiškinti, kokio dydžio guolis yra reikalingas, turėtumėte išmatuoti savo šunį nuo galvos iki uodegos. Išmatavę šunelį, prie gautų matmenų pridėkite ir dar kelis, papildomus centimetrus - taip galėsite būti garantuoti, kad guolis šuniui nebus per mažas. Guolis turėtų būtų pakankamai didelis, kad šuo galėtų lengvai ir patogiai atsigulti, natūralioje pozoje. Taip pat, jis turi būti ir pakankamai didelis, kad šuo galėtų lengvai pasirąžyti.

 

Guolio tipas - svarbus aspektas

Šunų guoliai gali būti skirtingų tipų, kurių kiekvienas pasižymi skirtingomis ypatybėmis. Vieni guoliai gali turėti šonus. Toks guolis leis šuniui jaustis ne tik patogiai, bet ir saugiai. Šio tipo guolis puikiai tiks tiems šunimis, kurie mėgsta miegoti į ką nors atsirėmę ar padėję galvą. Guoliai be šonų - tradiciniai, pagalvės tipo guoliai. Jie leis šuniui patogiai išsitiesti ir tam suteiks pakankamai, paminkštintos vietos. Šio tipo guolis bus geriausias pasirinkimas tiems, kurie augina didelių veislių, didelius šunis. Šunų guoliai gali būti ortopediniai. Šie guoliai suteikia išskirtinį komfortą bei tvirtą pagrindą, todėl, puikiai tiks senyvo amžiaus, judėjimo problemų turintiems šunims, kuriuos kamuoja skausmai. Šio tipo guoliai, dažniausiai, būna storesni ir labiau paminkštinti. Galiausiai, šunų guoliai gali būti uždaro tipo. Tai namelius primenantys guoliai, kurie puikiai tinka vidutinio ir mažo dydžio šunims, kurie susiduria su nerimu. Dėka uždarų šonų ir guolio viršaus, tokiame guolyje šuo galės jaustis itin saugiai.

 

Įsitikinkite, kad guolis yra tvirtas ir patvarus

Daugelis keturkojų bičiulių mėgsta graužti. Jauni šuneliai tai daro norėdami numalšinti dygstančių dantų skausmą, vyresni - tam, kad valytų dantis ir palaikytų stiprius žandikaulius. Taip pat, šunys graužia ir dėl to, kad jaučia nerimą ar tiesiog nuobodžiauja. Tad, šuns guolis privalo būti tvirtas ir patvarus, nes jis gali tapti tuo daiktu, kurį šuo mėgins graužti. Tiesa, guolio graužimas gali būti ir pavojingas, kadangi, šuo gali praryti guolio dalis, medžiagą ar užpildą ir apsinuodyti. Jei jūsų šuo yra linkęs graužti daiktus, guolis, pagamintas iš minkšto audinio ar turintis poroloninį užpildą, nebus pats tinkamiausias pasirinkimas. Tokiu atveju, puikiai tiks guolis, turintis plastikinį ar metalinį rėmą ir padengtas drobės tipo audiniu. Kuo tvirtesnis ir iš kokybiškesnių medžiagų bus pagamintas guolis, tuo ilgiau jis tarnaus.

 

Nepamirškite pagalvoti apie guolio valymą ir plovimą

Guolis yra ta vieta, kurioje šuo praleis tikrai nemažai laiko. Tad, nenuostabu, kad ilgainiui jis išsipurvins, o ir bakterijos jame gali imti daugintis. Dėl šios priežasties, labai svarbu, kad guolį būtų lengva ir patogu išvalyti ar išplauti. Rinkitės tokius guolius, kuriuos galima skalbti skalbimo mašinoje arba tuos, kurie turi nuimamus užvalkalus. Šuns guolį reikėtų plauti nors kartą per mėnesį, kadangi, jame kaupiasi nešvarumai, šuns plaukai.

Įvairūs guoliai ir kitos, svarbios bei naudingos prekės skirtos šunims ir geros kainos, tik - varle.lt svetainėje.