Mes turime 418 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2947
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19148
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95178
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Aiškiaregė

2021 m. gruodžio 18 d.

Seniau žmonės vaikus rasdavo runkeliuose arba kopūstuose. Dabar net darželinukai žino, kad daržuose vaikų ieškoti nėra prasmės. Kas atsitiko?

Anądien mano šešiametė atžalėlė, sugrįžusi iš darželio, lyg tarp kitko paklausė:

- Mamyte, ar žinai, kaip aš atsiradau?

Netikėtai užklupta vos pralemenau:

- Nelabai…

- Tai aš tau pasakysiu! Paskui tu galėsi mano broliukui paaiškinti. Jis, atsilikėlis, mano, kad vaikus gandrai atneša. Niekaip nenuginčiju!

- Na, tai kaip ten? - skubinau dukrelę.

- Visai paprastai! Tėvelis kelnių kišenėje turi dviejų rūšių sėklyčių – žirniukų ir pupyčių! Sėklytės vienodo dydžio, todėl tėvelis ir nesuprato, kokią tau į pilvuką įdėjo. Paskui kankinosi, nes nežinojo, ar sudygs, bet tu, mamyte, taip gerai prižiūrėjai, kad sėklytė ne tik sudygo, bet ir augti pradėjo. Augo ir tavo pilvukas. Jums abiems buvo labai įdomu, kas auga. Tai tu, mamyte, nuvažiavusi į ligoninę ir sužinojai. Pasirodo, tąkart tėvelis įdėjo pupytės sėklytę, todėl susilaukei manęs, o antrąsyk įmetė žirniuką, todėl gimė broliukas! Štai ir viskas. Tik tu, mamyte, pasistenk viską atsiminti ir nieko nesupainiok, kai pasakosi broliukui, nes jis genetikos nesuvokia.

- O tu iš kur tokia gudri ir nuovoki?

- Darželyje mums auklėtoja paaiškino, bet man ir taip viskas buvo aišku. Aš pati viską puikiai atsimenu!

- Atsimeni? – sumišau.

-Taip! Juk aš viską mačiau ir jaučiau. Tik nežinau, kodėl tu nieko neatsimeni?!

Mane išpylė prakaitas iš nuostabos ir džiaugsmo. Dieve, vis pavydėjau, kad kaimynų vaikai talentingi; vieni gražiai piešia, kitų balseliai kaip lakštingalų, treti matematikos uždavinius gliaudo kaip riešutus... Pasirodo, ir maniškė nepaprasta – aiškiaregė! Tiesiog šiuolaikiška pupytė iš tėvo kišenės! Ką tokiai sumeluosi? Kokie runkeliai, kokie kopūstai?!.

Laima LAIMUTYTĖ

 
Reklaminis skydelis