Mes turime 526 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:11553
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20591
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:99712
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip panaudoti mandarino žievelės?

2021 m. gruodžio 18 d.

Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi patarimais, kaip panaudoti nuluptas mandarino žieveles

* Norėdami pripildyti savo namus džiaugsmu ir mandarinais, nuluptas žieveles galite suverti ant virvelės ir pakabinti ant įėjimo durų, vietoje paveikslo ar naudoti kaip girliandą.

 

* Džiovintomis žievelėmis galite praturtinti sojų vaško žvakes.

* Mandarino žieveles galima naudoti  kartu su natūraliais kūno šveitikliais.

* Azijos šalių virtuvėje mandarinų žievelės yra vienas dažniausiai naudojamų maisto pagardų, taip pat dažnai naudojamos žolelių arbatoms gaminti, mat pasižymi puikiomis antioksidantinėmis savybėmis bei nemažu kiekiu vitamino C. Žieveles paruošti paprasta.  Džiovinama mandarino žievelė tamsėja  – tai visiškai natūralu!

* Iš žievelių galima pagaminti mandarinų cukrų. Atsargiai sutarkuokite oranžinę žievelės dalį bei venkite karčios baltos vaisiaus dalies, gerai sumaišykite sutarkuotas žieveles su granuliuotu cukrumi ir voilà! Skanaukite mandarinų cukrų gerdami arbatą, kepdami keksiukus. Šį cukrinį stebuklą reikia laikyti sandariame inde ilgesniam šviežumui užtikrinti.

* Skanūs mandarinų cukatai. Mandarinus kruopščiai nuplaukite, žieveles nulupkite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Į puodą įpilkite vandens, įberkite cukraus ir sirupui užvirus sudėkite mandarinų žieveles. Šiek tiek palaukus, skonis bus nepakartojamas, o šaldiklyje laikomi cukatai nesudžius ir bus visada po ranka.

Parengė Dovilė Ibianskaitė