Mes turime 136 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4853
mod_vvisit_counterŠią savaitę:37229
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118978
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Personalizuotos dovanos, ką reikia žinoti renkantis?

2021 m. gruodžio 28 d.

Dovanoti dovanas visada yra labai malonu, tačiau tenka pripažinti, kad ne visada taip malonu jas rinkti. Ypatingai tais atvejais, kai visiškai neturi idėjų, o dar blogiau – jeigu dovanos gavėjo gerai nepažįsti.

Renkant dovanas labai svarbu žinoti keletą dovanojimo, o priklausomai nuo to, kam dovanojate – ir etiketo taisyklių. Tai ypatingai svarbu kalbant apie verslo dovanas partneriams, klientams ar tiekėjams. Visais atvejais, ar tai būtų verslo dovana, ar dovana artimajam, reikėtų žinoti svarbiausius aspektus, ko reikėtų vengti. Verslo atveju su netinkamai parinkta dovana galime apsijuokti, o artimąjį nuvilti ar net įžeisti.

 

Dovanų etiketas verslo dovanoms

Labai svarbu įsiminti, kad asmeninės personalizuotos dovanos visiškai netinka verslo dovanoms. Pavyzdžiui, mielos dekoruotos kojinės, kūno kvepalai ar papuošalai. Tai visiškai nedraugauja su verslo dovanoms taikomu etiketu, todėl tokius pasirinkimus vertėtų pasilikti savo artimiesiems ir draugams. Nebent tai būtų prabangus kaklaraištis ar sąsagos marškinių rankovėms įmonės vadovui ar verslo partneriui.

Tuo tarpu šiuo atveju puikiai tinka prabangus namų kvapas, personalizuotas graviruotas rašiklis, ar išskirtinis pakabukas raktams. Vieni tokių – graviruoti Bakli“ raktų pakabukai, kurie gali būti puiki simbolinė verslo dovana klientams ar tiekėjams. Taip pat tinka įvairūs verslo suvenyrai, papuošiantys biurą ar asmeninį kabinetą. Skirkite dėmesį įpakavimui.

 

Dovanojimo taisyklės personalizuotoms dovanoms

Štai dovanų etiketas tarp artimųjų ir draugų yra visiškai kitoks. Čia labiausiai nuogąstaujama ne dėl to, jog apsijuoksime, bet kad įžeisime arba nuvilsime. Labiausiai reikėtų vengti nereikšmingų ir nepraktiškų dovanų, pavyzdžiui, įvairių dekoracijų, statulėlių ir kitų menkniekių, kurie tik renka dulkes lentynoje. Šiais laikais tokiomis dovanomis retai ką nudžiuginsite, greičiau nuvilsite.

Priešingai nei verslui, artimiesiems puikiai tinka šiltos kojinės, mielos šlepetės ar koks nors personalizuotai dekoruotas arbatos puodelis, kvepalai ar net kosmetika. Daugeliu atvejų, jeigu labai gerai pažįstate žmogų, žinote jo poreikius ir tai, kas jam patinka, išrinkti dovaną nėra sudėtinga. Šiuo atveju svarbiausia vengti tokių dovanų, kurios iš pirmo žvilgsnio jums gali pasirodyti šmaikščios, tačiau gali įžeisti tą, kuriam ji skirta.