Mes turime 465 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3801
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28931
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76257
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kaip išsirinkti naujas žiemines padangas?

2021 m. gruodžio 28 d.

Kasmet nuo lapkričio 10 dienos atidaromas žieminių padangų sezonas vairuotojams vėl ir vėl užmena tą pačią mįslę – kokias žiemines padangas pirkti? Šis klausimai ypatingai kamuoja tuos vairuotojus, kurie neturi savo padangų favorito ir kaskart padangų ieško neprisirišdami nei prie gamintojo, nei prie kainos.

 

Automobilio padangų tipai

Žieminės automobilio padangos gali būti dygliuotos, kieto arba kitaip vadinamo standartinio mišinio bei skandinaviško tipo minkštos sudėties padangos. Dygliuotos padangos mūsų šalyje gali būti eksploatuojamos išskirtinai tik žiemos sezono metu, kai tuo tarpu įprastas žiemines galima naudoti ištisus metus.

 

Naujos ar naudotos padangos?

Specialistai teigia, kad naujos žieminės padangos vienareikšmiškai yra geriau už naudotas ar net restauruotas padangas. Tiesa, kiekvienu atveju reikėtų vertinti padangos būklę, tačiau bet kokiu atveju vertėtų rinktis naujas.

Jeigu nusprendėte įsigyti naudotas padangas, svarbiausia atkreipti dėmesį į protektoriaus gylį, kuris žieminėms padangoms turėtų būti ne mažesnis nei 3 mm. Apie naujų padangų privalumus tikriausiai kalbėti labai daug nereikia, kadangi praktiškai visais atvejais jos bus pranašesnės už naudotas. Išskyrus tuos atvejus, kuomet kalbama apie itin pigias kiniškas padangas, kurių kokybė dažnu atveju yra švelniai tariant abejotina.

Tik tuo atveju, kai biudžetas padangoms yra labai ribotas, galima rinktis naudotas, tačiau labai geros kokybės ir patikimo gamintojo padangas. Jos kai kuriais atvejais, lyginant su pačiomis pigiausiomis naujomis padangomis, gali būti žymiai geresnis pasirinkimas. Juo labiau, kad gerai žinomi padangų gamintojai gamina tikrai labai kokybiškas, daugiau nei vieną sezoną puikiai tarnaujančias padangas.

 

Dygliuotas, minkšto ar kieto mišinio padangas rinktis?

Labai svarbu žinoti, kad dygliuotų padangų naudojimas kai kuriose šalyse yra uždraustas. Taigi, jeigu jas naudosite tik Lietuvos keliuose, tuomet galite jas rinktis. Dygliuotas padangas verta rinktis, jeigu gyvenate užmiestyje, dažnai tenka važiuoti nevalomais, sunkiai pravažiuojamais keliais ir žvyrkeliais.

Mūsų šalyje, atsižvelgiant į vyraujančias klimato tendencijas, geriausia rinktis kietesnio mišinio padangas, kurios pasižymi puikiu sukibimu su šlapia kelio danga. Tuo tarpu minkštesnės padangos labiau tinka apledėjusiems, snieguotiems, blogai valomiems keliams, tačiau jų sukibimas prastesnis su šlapia kelio danga.