Mes turime 211 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3356
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17355
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64681
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Lietuvos krikščionys kviečia palaikyti Suomijos parlamentarę, kuri bus teisiama už Biblijos citavimą

2022 m. sausio 22 d.

Lietuvos krikščionys išreiškė ypatingą susirūpinimą precedento neturinčiais įvykiais kaimyninėje šalyje. Sausio 24 dieną Helsinkyje numatomas pirmasis teismo posėdis, kuriame bus nagrinėjama ypatingos svarbos byla – Suomijos parlamentarei Päivi Räsänen už Biblija paremto požiūrio sklaidą pareikšti įtarimai dėl „etninio kurstymo“ ir „neapykantos kalbos“. Už tai politikei gresia iki dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvos krikščionių darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas - žinomas verslininkas, drąsiai išpažįstantis katalikų tikėjimą, Audrius Globys itin atidžiai seka trejus metus trunkančią buvusios Suomijos vidaus reikalų ministrės teisinę kovą ir tvirtina, kad „ši byla yra labai svarbi, ja kuriamas teisinis precedentas, kuomet žmogus gali netekti laisvės už savo religines pažiūras bei įsitikinimus“.

Gyventojai kviečiami pasirašyti peticiją (nuoroda: https://citizengo.org/en-row/rf/202354-voicing-christian-beliefs-should-not-be-crime) ).

  Lietuvos krikščionių darbuotojų profesinės sąjungos inf.