Mes turime 318 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:505
mod_vvisit_counterŠią savaitę:32881
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114630
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

NUOMONĖ. „Galimybių pasas“ — kelialapis į skaitmeninę vergovę

2022 m. vasario 5 d.

Mes kasdien žiūrime televizijos naujienas, skaitome autoritetingus leidinius, ir mums atrodo, kad stebime viską, kas dedasi pasaulyje. Tačiau už šio patrauklaus anturažo slepiasi visai kita tikrovė. Būtent čia ir vyksta tikroji kova.

Su kiekviena diena pasaulis vis panašėja į globalinį socialinį tinklą. Milijonai žmonių kasdien vartoja gausybę informacinių duomenų, sudaromų pagal tam tikras taisykles. O kas diktuoja taisykles, tas ir valdo daugumos protus, tas ir - pasaulio lyderis.

 

Sekimo (šnipinėjimo) kapitalizmas

Amerikiečių rašytoja, Harvardo universiteto profesorė, socialinė psichologė ir filosofė Shoshana Zuboff savo knygoje „Sekimo kapitalizmas. XXI a. kolonizacija“ („The Age of Surveillance Capitalism“, žr., https://www.youtube.com/watch?v=Vo6K-bPh39M) akcentuoja, kad vis didesnių galių įgauna taip vadinamas skaitmeninis kapitalizmas, kuris pirmiausia asocijuojasi su tokiomis milžinėmis kaip Google, Apple, Amazon, Microsoft ir Facebook.

Kapitalizmas yra daugiasluoksnė sistema. Kas gi yra sekimo (šnipinėjimo) kapitalizmas? Ši sistema trokšta pasisavinti žmogiškąją patirtį, visas žmogaus gyvenimo sritis kaip žaliavą, kuri paverčiama socialinės elgsenos duomenimis. Didžioji dauguma šių duomenų panaudojama algoritmuose ir tampa elgesio prognozavimo priemone. Beje, turbūt pastebėjote, kad žodį „algoritmas“ itin dažnai taria šios Vyriausybės nariai.

Iš sukauptų duomenų panaudojama viskas, kuo galime pasidalinti skaitmeniniame pasaulyje: mūsų nuomonės, prioritetai, įvykiai, emocijos, skonis - viskas, iš ko susideda mūsų gyvenimas. Ir tai dar ne viskas: algoritmai, šiuo atveju - dirbtinio intelekto fabrikai, ne tik nuspėja mūsų elgseną, bet ir ją formuoja. Visa tai nesunku pasiekti, nes dirbtinio intelekto programos per vieną sekundę gali atlikti 6 milijonus žmogaus elgesio prognozių.

Sparčiai vystantis skaitmeninėms technologijoms, greitai gali atsirasti aukščiausias protas. Nepaisant to, kokie pradiniai tikslai jam bus iškelti, visada gali atsirasti šio proto tarpinių tikslų, tai yra, jo aprūpinimo resursais, reikalingais šiems tikslams pasiekti. O kas, jeigu aukščiausias protas žmoniją suvoks kaip kliūtį, trukdančią minėtiems tikslams pasiekti?

„Y“ kartos žmonės ir „Z“ kartos jaunimas įsivaizduoja, kad socialiniai tinklai arba korporacija Google su savo socialiniu tinklu Youtube, užsiimanti informacijos kaupimu, yra laisvės stichija. Iš tikrųjų tai yra šnipinėjimo ir kontrolės struktūros, kurios bus panaudotos naujoje pasaulio santvarkoje. Šioje sistemoje piliečiai (citizen) virs „tinklažmogiais“ (netizen). „Tinklažmogiai“, patys to nepastebėdami, vis labiau praras privatumą ir leisis kolonizuojami „iš vidaus“. Tokiu būdu atsiveria bedugnė tarp to, ką žino dirbtinio intelekto fabrikas, ir ką žinome mes. Atsidūrėme stebuklų šalyje. Socialiniai tinklai naudoja mus. Kitaip tariant ne mes gūgliname, o mus gūglina.

Vytauto Rubavičiaus žodžiais, „žmogus „laisvinamas“ nuo įvairių asmeninį tapatumą stiprinančių įsišaknijimų – gamtoje, kultūroje, tautoje, gimtinėje. Žmogaus „pažangumo“ matu skelbiamas kaip tik jo bešakniškumas – dvasinis ir fizinis klajūniškumas, gebėjimas ieškoti sau geresnio gyvenimo ir gyventi bet kokioje kultūrinėje aplinkoje. Toks idealus vartotojas ir yra ideali darbo jėga, kuri kapitalo prievartą nepaliaujamai ieškotis darbo ten, kur kapitalas gauna didžiausią naudą, suvokia kaip asmeninę vartojimo ir keliavimo „laisvę.“

Šiuolaikinis žmogus jau nepriklauso sau pačiam.Pasiekęs savo išsivystymo viršūnę, ultraglobalizmas (prancūzai vartoja savo terminą — mondializmas (Žakas Attali)) įgavo naujos vergovinės santvarkos formą, kurioje vergai (į prekinius-gamybinius santykius įtraukti individai) yra beveidžių jėgų, įkūnijančių finansinės ekonominės sistemos esmę, nuosavybė.

 

Ketvirtoji pramonės revoliucija

O štai Klaus Schwab, Nicholas Davis savo knygoje „Shaping the Fourth Industrial Revolution“ („Ketvirtoji pramonės revoliucija“) rašo apie tai, kaip Google, Apple, Alibaba, Microsoft, Facebook ir kitų pasaulinių kompanijų vadovai išlaiko savo pozicijas būtent per skaitmenines perdavimo technologijas (angl. Digital Media Technology).

Viena iš ketvirtosios pramonės revoliucijos grėsmių - valdžios monopolizavimas, pavyzdžiui, Google šiandien kontroliuoja beveik 90% kontekstinės reklamos globalinės rinkos, Facebook - 77% socialinių tinklų mobilaus srauto, o štai Amazon - beveik 75% elektroninių knygų rinkos. EBPO įspėja, kad autodidaktai algoritmai ateityje dėl kainų pakėlimo gali susimokyti taip, kad bus neįmanoma to įrodyti. Jeigu pavyktų sukurti universalų dirbtinį intelektą ir jį išvystyti iki superintelekto, tai šios srities pirmeiviai dominuotų daugelyje rinkų.

 

Galimybių pasas - tai duomenų ir dalyvavimo kortelė

Šiaurės Airijos investuotoja ir tyrėja Melissa Ciummei (žr., https://www.youtube.com/watch?v=4Lv-_EsWIfA) įspėja apie realų, o ne tik apie hipotetinį pavojų, kurį kelia prievartinis skiepijimas. Tai ypač aktualu, kai visas psichopandeminis farsas akivaizdžiai siekia sukurti diktatūrą, kurios tikslas - kontroliuoti piliečius, pažeidžiant jų konstitucines ir prigimtines teises, prisidengiant nepaprastąja padėtimi sveikatos apsaugos ir kitose socialinio gyvenimo srityse.

Pasak jos, minėtai sistemai įgyvendinti ir buvo sugalvotas taip vadinamas galimybių pasas. Tai ne vakcinų, o duomenų pasas, tai dalyvavimo pasas. Šiam „pasui“ išduoti nėra jokios medicininės priežasties. Lietuvos Vyriausybė, sekdama Švedijos ir kitų valstybių pavyzdžiu, gal net norėtų į žmonių kūnus implantuoti lustus („čipuoti“, tai yra, paženklinti visus žmones), kuriuose būtų įrašyti medicininiai ir finansiniai duomenys, kad pasaulio galingieji galėtų masinę visuomenę kontroliuoti arba atskirą žmogų izoliuoti nuo visuomenės.

Taigi kodėl prireikė tų vadinamų „pasų“ (GP), norint kur nors patekti?Sakykime, kad „pasai“, dėl kurių žmonės leidžiasi eksperimentinius vaistus,  padeda kontroliuoti viruso paplitimą. Jeigu šie eksperimentiniai preparatai padėtų sustabdyti viruso perdavimą, pasų įvedimas atrodytų logiškas. Tačiau nėra jokių tai patvirtinančių duomenų. Pasai nesusiję su jokia medicina. Tai  - ekonominis, o ne medicininis sprendimas.

GP ir europinis „Žaliasis pasas“ kažkuo panašūs į Šventojo Jono apokalipsėje minimą Žvėries ženklą, leidžiantį arba draudžiantį žmonėms pirkti, parduoti, keliauti, išlaidauti, valgyti ir gyventi. Psichologai pastebi, kad atviram melui suveikia žmogaus imunitetas. Tačiau melą supainiojus su tiesa ir natūraliais žmogaus norais, apgaulės ir manipuliavimo galimybės tampa beribėmis.

Mes suprantame, kad be apgaulės ir prievartos to padaryti milijonams žmonių beveik neįmanoma, todėl pasitelkiami autoritetingi medikai, mokslininkai ir kiti specialistai. Vilniaus universiteto profesorės Aurelijos Žvirblienės, naujų monokloninių ir rekombinantinių kitakūnių kūrimo ir naudojimo specialistės, teigimu, jau dabar galima būtų paženklinti visus žmones. Galimai siekiant šio tikslo, jie mulkinami, gąsdinami ir įtikinėjami tam, kad patys vakcinos norėtų ir prašytų, „lauktų nesulauktų“, o kartu su vakcina gautų joje paslėptą „čipą“.

Idealiu atveju „korporatokratai“ norėtų įdiegti kvantinę tatuiruotę, kad galėtų nuotoliniu būdu tiekti vaistus. Tai skamba visiškai beprotiškai, bet būtent šiuo keliu dabar ir einama. Kalbama apie finansinį perkrovimą, kadangi FIAT valiuta žlugo, kaip ir visos kitos ankstesnės, ir tam, kad žaidimas tęstųsi, jiems reikia naujos finansų sistemos. Štai kodėl visi, be jokių išimčių, turi gauti vieną iš šių pasų. Štai kodėl jie verčia visus skiepytis.

Ar tai sąmokslo teorijos, ar šiurpi tiesa, parodys tik laikas. Kol kas visos teorijos dėliojasi į nuoseklią grandinę.

 

Nuo smulkaus ir vidutinio verslo ekspropriacijos iki žmonių elgsenos pasisavinimo

Galutinis tikslas yra Centrinio banko skaitmeninė valiuta ir jos totalinė kontrolė. Norint įvesti centrinio banko skaitmeninę valiutą, reikia skaitmeninio asmens tapatybės dokumento. Norint įvesti skaitmeninį asmens tapatybės dokumentą, reikia... „galimybių paso“. Visa tai derinama su socialinio kredito ir anglies dvideginio kreditų sistema. Centrinio banko skaitmeninė valiuta turi visus FIAT valdžiai naudingus valiutos aspektus, ir nieko, kas būtų naudinga mums.

FIAT valiuta niekuo neparemta, ji vadinama valiuta tik todėl, kad taip ją vadina vyriausybė, tai dekretinė - valiuta. Daugiausia, ką mes gauname iš FIAT pinigų, tai privatumą. Būtent jį ir prarasime, kai pereisime prie centrinio banko skaitmeninės valiutos.

Kiekvienas mūsų finansų aspektas bus kontroliuojamas, valdžia galės nurodyti, kur galima išleisti pinigus, galima bus juos leisti būtiniausioms prekėms ar nuomai etc. ir galės skirti baudas savo nuožiūra. Tokiu būdu valdžia turės patikimus svertus visiškai kontroliuoti kiekvieną mūsų finansų aspektą.

Socialinių kreditų atžvilgiu ji gali mus nubausti arba apdovanoti. Tai jau išbandyta Šiaurės Kinijos provincijoje. Ten žmonių vertinimo reitingas gali svyruoti nuo trigubo „A“ iki „D“. Trigubą „A“ turintiems darbuotojams suteikiama pirmenybė gauti darbą, o vaikams – pirmenybė mokytis, o iš „D“ reitingą turinčių darbuotojų gali būti net atimta kvalifikacija. Kaip arti to esame?

Esame labai arti. Būdami standartizuoti, įstatymams paklusnūs taip vadinami piliečiai, nesugebame patys priimti svarbių ir greitų sprendimų, todėl besąlygiškai sutinkame su Sistemos reikalavimais. Matome kaip propaganda juda per demografiją. Procesas prasidėjo nuo „pažeidžiamiausių sluoksnių apsaugos“, paskui buvo įtrauktos rizikos grupės, nėščios moterys, dabar – vaikai. Visi be išimties turi įsitraukti į šią naują finansų sistemą. Nesvarbu, kad Lietuvos Vyriausybė sustabdė „pasų“ išdavimą vaikams iki 12-os metų amžiaus. Nesvarbu ir tai, kad stabdomas ir „galimybių pasas“. Čia yra pasaulinė operacija, kuri bus atlikta iki galo.

 

Duomenys yra naujasis auksas, o energija — naujoji valiuta

Kodėl ultraglobalistams prireikė ir vaikų? Kodėl siekiama juos įtraukti būtent dabar? Ogi todėl, kad vaikus reikia formuoti taip, kad jie taptų finansų sistemos dalimi. Sekimo (šnipinėjimo) kapitalizmui reikalingi iš vaikų gaunami duomenys, nes palaipsniui pereinama prie dirbtinio intelekto technologijų. Duomenys yra naujasis auksas, o energija - naujoji valiuta.

Sistema turės galimybę nuo mažens stebėti vaikų elgseną. Dirbtinis intelektas yra geras tiek, kiek gera jį maitinanti informacija. Taigi surinkus visus šiuos duomenis iš vaikų, galima programuoti dirbtinį intelektą, o per jį kontroliuoti plačiųjų gyventojų sluoksnių socialinę elgseną. Šioje vietoje Lietuvos valstybės valdžia gyventojus pavertė socialinio eksperimento objektu.

Juk vaikų skiepijimas turėtų būti kiekvienos šeimos apsisprendimas. Bet kokia intervencija į žmogaus kūną, paminant asmens laisvą valią ar darant jai įtaką per galimybių pasą, yra negalima ir neteisėta. Tai pažeidžia laisvo informuotumo idėją, teisę į asmens kūno autonomiją ir privatų asmens gyvenimą. Juo labiau, kai toks asmens teises varžantis reguliavimas nustatytas ne įstatymu, bet poįstatyminiu teisės aktu – Vyriausybės nutarimu.

Drąsūs teisininkai sako, kad žmonių spaudimas skiepytis eksperimentiniu genų serumu, kuris gali susilpninti natūralią imuninę sistemą, yra labai sunkus nusikaltimas. Besaikis vakcinavimas gali paversti sveikus žmones lėtiniais ligoniais, taigi ir sveikatos priežiūros įmonių bei privačios priežiūros paslaugų klientais. Tokia padėtis labai padidintų postkapitalistų pelną ir lemtų visuotinį gyventojų nuskurdimą. To reikalauja naujos Sistemos, tai yra naujo pasaulėvaizdžio, kūrimas.

Pažymėtina, kad vakcinai, kaip koloidiniam tirpalui, būdingos savitos optinės savybės (pvz., švytėjimas dėl pro jį sklindančios šviesos sklaidos, „Tyndallio reiškinys“), todėl koloidiniai tirpalai svarbūs medicinoje, dabar - nanoinžinerijoje ir bioinžinerijoje.

 

Naujoji pasaulio tvarka

2018 metais JAV Naujosios Meksikos valstijos sostinėje Santa Fe vyko uždara konferencija, vadovaujama Nacionalinės saugumo agentūros. Konferencijoje dalyvavo aukštieji valdininkai, korporacijų vadovai ir žvalgybos bendrijų atstovai. Atkreiptinas dėmesys į pranešimą apie ateities pasaulėvaizdžio scenarijų.

Šis scenarijus buvo pavadintas antropologiniu virsmu. Pagal jį turi būti suformuota visiškai nauja pasaulio bendrija, kurioje apačias ir viršūnes sudarytų dvi skirtinos biologinės rūšys, iš kurių pirma - maitintųsi vabzdžių baltymais ir gyventų ekologiškai nepalankiomis sąlygomis, o antra - vartotų skanų ir naudingą natūralų maistą, gyventų ekologiškai švariuose anklavuose 120-140 metų.

Kiek realios tokios perspektyvos — spręsti jums, malonūs Krašto skaitytojai.

Česlovas ČERNIAUSKAS