Mes turime 333 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1759
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11946
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87976
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pirkti druską iš Baltarusijos valdžia uždraudė – teks pirkti tris kartus brangesnę

2022 m. vasario 26 d.

Vyriausybei uždraudus pirkti druską kelių barstymui iš Baltarusijos, kai kurios savivaldybės jau dabar ją priverstos įsigyti iš Egipto ar kitų Afrikos šalių, tik beveik du ar tris kartus brangiau. Valstybės mastu tai bus papildomos milijonų eurų. Jonavos savivaldybės meras M. Sinkevičius sako, kad už baltarusiškos druskos toną mokėjo 56 eurus, o už egiptietiškos tona kainuoja 150 eurų.  Panevėžys ir Utena  jau perka druską iš Afrikos, nes Viešųjų pirkimų tarnyba, remdamasi Vyriausybės Nacionalinio saugumo komisijos sprendimu, draudžia sudaryti sutartis su baltarusių įmonėmis.

Druska iš Afrikos gabenama ne traukiniais, o laivais, o tai dar didina išlaidas. Vidutinio dydžio savivaldybės, tokios kaip Jonavos, užsakomi kiekiai, ko gero, bus per maži, todėl reikės ieškoti tarpininkų. Nemažiau svarbu ir tai, kada reikės atlikti užsakymą, nes tiekimo grandinės yra sutrikusios ir, matyt, tokiomis išliks. Galutinė druskos kaina dar gali augti dėl išaugsiančių transportavimo, tarpininkavimo bei sandėliavimo kaštų.

Draudimas neužtikrina, kad baltarusiška druska į Lietuvą nepateks. Nėra garantijų, kad Lietuva  nenusipirks  tris kartus brangiau tos pačios baltarusiškos druskos, tik supakuotos kitose šalyse.

Pagal LSDP komunikacijos skyrius inf. pran.

 

 
Reklaminis skydelis