Mes turime 522 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:7821
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14231
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95980
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vėjas ir mūsų rajone krėtė aibes

2022 m. vasario 26 d.

Prieš savaitę visi su nerimu laukė per Europą siaučiančio uraganinio vėjo. Sinoptikai iš anksto pranešinėjo apie šėlstantį vėją, kuris Lietuvą pasiekė jau gerokai išsikvėpęs, bet savo juodą darbą, tegul ir pailsęs, nudirbo kaip reikiant. Marijampolės rajone vėjo nulaužtas medis užgriuvo ant važiuojančio lengvojo automobilio. Žuvo abu juo važiavę sutuoktiniai. Našlaičiais liko penki vaikai. Tai buvo skaudžiausia vėjo sukelta nelaimė Lietuvoje, nors Europoje žūčių buvo nemažai.

Lūžtantys, vėjo gūsių neatlaikę medžiai pridarė rūpesčių ir elektrikams, kurie vos spėjo šalinti gedimus. Nemažai vėjas padirbėjo ir Labanoro girioje. Štai Januliškio kaime lūžtantis medis pataikė į autobusų stotelės ženklą. Tiesa, ženklas atsilaikė, o štai medis, užtvėręs kelią link Paperšokšnio kaimo, neatsilaikė. Tai tik pora epizodų, kurių fotografijomis pasidalino Andrejus Gaidamavičius.

Algis JAKŠTAS

 

Medis užtvėrė kelią link Paperšokšnio kaimo.

Andrejaus Gaidamavičiaus nuotr.