Mes turime 258 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3856
mod_vvisit_counterŠią savaitę:10592
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:54575
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Negražias ausis galima pataisyti

2022 m. kovo 5 d.

Otoplastikagalimybė vaikams išvengti kompleksų

Nors dažnai sakoma, kad išvaizda neturėtų būti pagrindinis vertinimas sutinkant žmogų, tačiau pirmiausia mes pamatome žmogaus išvaizdą, o jau tik po kurio laiko galime susižavėti žmogaus vidumi. Kiekvienas iš mūsų jaučia skirtingus jausmus dėl tam tikrų savo fizinių savybių. Atlėpusios / atsikišusios ausys yra ne išimtis.

Išsikišusios ausys, dar vadinamos atlėpusiomis ausimis, yra viena iš labiausiai paplitusių kūdikių ausų deformacijų rūšių, kurios pasitaiko apie 5% viso pasaulio gyventojų. Ausys laikomos išsikišusiomis, jei jos yra daugiau nei 2 cm nuo galvos šono.

Išsikišusios ausys atsiranda, kai ausies dalis, vadinama antihelikine raukšle, susiformuoja netinkamai arba kai įgaubta ausies dalis yra per giliai. Dėl šios priežasties, ausys išsikiša daugiau nei įprastai.

Nors atlėpusios ausys neturi įtakos klausai, tačiau jos gali sukelti psichologinį diskomfortą. Dažnu atveju tai gali turėti įtakos gyvenimo kokybei,  sumažėti savivertė, pasireikšti socialinių kontaktų vengimas ir kalbant apie mažus mokyklinio amžiaus vaikus, gali net lemti suprastėjusius mokymosi rezultatus, kuriuos lemia patyčios dėl išvaizdos.

Tačiau dėka šiuolaikinės medicinos, galima atlikti atlėpusių ausų operaciją vaikui.Ausų korekcija, dar vadinama otoplastika, gali padėti tiems žmonėms, kurie kompleksuoja ir jaučia nepasitikėjimą savimi dėl neestetiškai atrodančių ausų.

 Ją rekomenduojama  atlikti jau nuo 5 iki 6 metų, kai ausys jau beveik pilnai užaugusios bei vyresni nei 6 metų vaikai yra emociškai brandesni. Vėlesniame amžiuje ausų plastiką galima atlikti bet kuriuo periodu, tačiau ypatingai rekomenduojama prieš pat pirmąją klasę.

Otoplastika galima, jei ausys yra: atlėpusios, per didelės, asimetriškos dėl vystymosi sutrikimų ar patirtos traumos.