Mes turime 523 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6257
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12667
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94416
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

7 produktai, kurie slopina apetitą

2022 m. kovo 12 d,

Kaip kovoti su per dideliu noru valgyti?

1. Vanduo

Vanduo yra bene pats žymiausias apetito slopintojas, bet iš tiesų jūs net neįsivaizduojate, koks jis iš tiesų yra naudingas! Tyrimai parodė, kad prieš kiekvieną valgį išgėrę porą stiklinių vandens, suvartosite iki 80 kalorijų mažiau. Paskaičiuokite – jeigu valgoje 3 kartus per dieną ir 3 kartus geriate vandenį, suvartojate 240 kalorijomis mažiau, nei galėtumėte.

Nemėgstate gryno vandens? Įlašinkite šiek tiek citrinos ar apelsino sulčių ir mėgaukitės gaiviu gėrimu.

2. Juodas šokoladas

Čia tai geros naujienos, tiesa? Gardus juodasis šokoladas gali padėtilaikytis dietos. Mokslininkai įsitikinę, kad juodajame šokolade esanti stearino rūgštis turi didelę įtaką virškinimo procesui ir padeda kovoti su alkiu.

Atsiminkite, veiksmingas yra tik juodasis šokoladas, kuriame yra mažiausiai 70% kakavos.

3. Kava

Ar pastebėjote, kad ryte alkis sumažėja (arba išvis dingsta) vos tik išgeriate puodelį kavos? Iš dalies taip yra todėl, kad šiltas skystis užpildo skrandžio turinį ir sumažina alkio jausmą. Tačiau kavoje esantis kofeinas pagreitina medžiagų apykaitą ir ilgiau išsaugo sotumo jausmą.  Nepaisant to, kofeinas taip pat pagerina nuotaiką ir energijos lygį. O kai jaučiamės energingi ir linksmi, suvalgome mažiau.

4. Avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai – vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Jis taip pat gali būti labai naudingas laikantis dietos. Avižinių dribsnių paslaptis yra skaidulos, kurios užpildo skrandį ir neleidžia jaustis alkanam ilgą laiką. Vienas dubenėlis sausų pusryčių pasotins jus labiau negu didžiulis dubuo bet kokio kito maisto.

Nesate avižinių dribsnių gerbėjas? Pagardinkite juos uogomis, riešutais arba kakavos ar vanilės skonio pienu.

5. Žalia arbata

Jeigu nemėgstate kavos, arba geriate jos per daug, pats metas atlaisvinti vietą spintelėje pakeliui žaliosios arbatos. Žaliojoje arbatoje esantys galingi antioksidantai pagreitina medžiagų apykaitą ir apsaugo nuo alkio atakų. Mėgaukitės žaliąja arbata kelis kartus per dieną (aišku, be cukraus), ir netrukus pastebėsite teigiamų rezultatų.

Žalioji arbata taip pat garsi savo energijos užtaisu ir yra vadinamas jaunystės eliksyru.

6. Obuoliai

Vienas obuolys per dieną – nereikia daktaro nė vieno! Panašu, kad valgant obuolius, „nuvaikysite“ ne tik ligas, bet ir apetitą. Tyrimai parodė, kad obuoliai sukuria sotumo jausmą ir taip užkerta kelią baisiam persivalgymui. Obuolių paslaptis labai paprasta – juose gausu pektino, kuris palaiko optimalų cukraus kiekį jūsų kraujyje ir tuo pačiu slopina apetitą.

Be to, obuolį labai patogu turėti su savimi visur ir visada. Pasijutę alkani išsitraukite jį iš krepšio ir skanaukite į sveikatą.  

7. Lašiša

Lašiša yra labai maistinga, todėl ji gali suteiktiilgalaikį sotumo jausmą. Joje gausu naudingųjų riebalų, žinomų kaip omega-3 riebalų rūgštys, bei baltymų. Jeigu nemėgstate lašišos, pabandykite tuną. Ši žuvis pasižymi labai panašiomis savybėmis bei gali padėti kontroliuoti apetitą.