Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:662
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16863
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92893
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

ESO primena: gyventojai atsakingi už jų žemėje šalia elektros linijų augančių medžių priežiūrą

2022 m. kovo 26 d.

Labai dažna elektros avarijų priežastis – šalia elektros oro linijų augantys neprižiūrėti medžiai. Pučiant stipriam vėjui, siaučiant audrai, medžiai ir jų šakos gali nutraukti laidus ar nuversti atramas.Svarbu nepamiršti, už privačioje žemėje augančių medžių ir kitų želdinių priežiūrą atsakingi patys gyventojai.

Pastebėję pavojingai prie elektros linijų priartėjusį želdinį, ESO specialistai turi teisę ir patys nupjauti šakas, bet tokiu atveju didžiausias dėmesys skiriamas elektros tiekimo saugumui ir patikimumui, o ne aplinkos estetikai, todėl gyventojai raginami patys tinkamai pasirūpinti medžiais ir krūmais savo valdose.

ESO savo ruoštu skiria didelį dėmesį miškuose esančių oro linijų apsaugos zonoje ar už jos ribų augančių medžių, kurie griūdami gali pažeisti linijas, genėjimui, tvarkymui bei proskynų valymui.  Privačių miškų savininkai atsakingi, kad jiems priklausančiose miškuose augantys medžiai būtų tinkamai prižiūrėti ir nedarytų žalos elektros linijoms ir energijos tiekimui.

Bendrovė specialia „LiDAR“ technologijos pagalba apžiūri tūkstančius kilometrų oro linijų miškuose ir kreipiasi į miško savininkus, siekiant gauti sutikimus tvarkyti pavojingus medžius jeigu šie aukštesni nei atstumas nuo jų iki elektros linijos. Artimiausiu metu miško savininkai gaus pranešimus apie tokių medžių žymėjimą, o tai padarius, ESO kreipsis sutikimui gauti  juos šalinti. Nesuteikus sutikimo šalinti pavojingus medžius ir tokiems medžiams nuvirtus ant elektros oro linijų, miško savininkams teks padengti visus dėl to patirtus nuostolius.

Pastebėjus, kad medžiai yra pavojingai pasvirę ir gali užgriūti ant elektros linijų – reikia nedelsiant apie tai pranešti ESO nemokamu telefonu 1852. 

 

 
Reklaminis skydelis