Mes turime 424 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3881
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20082
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96112
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rankų ir kojų savimasažas

2022 m. kovo 26 d.

Gydymo tikslais rankų masažą pradedame nuo plaštakų.

Pasiruoštu aliejumi galime padengti iškart visą ranką, arba tik tą vietą, su kuria dirbsime. Jei jūsų rankos yra probleminės ir reaguoja į gamtos pokyčius skausmu, masažo metu galite įtrinti ir tepalą nuo skausmo.

Plaštaką pasidedame ant stabilaus paviršiaus, pavyzdžiui, stalo. Visiškai nesvarbu, nuo kurios rankos pradėsite masažą – nuo dešinės, ar nuo kairės.

1. a) Plaštaka laisvai guli ant stalo delnu žemyn. Kita ranka stipriai išglostome visą plaštakos paviršių pirštų pagalvėlėmis, ypač gerai ištriname delnakaulius ir tarpus tarp jų.

b) Imame po vieną pirštą į laisvąją ranką ir labai gerai ištriname ir išmaigome kiekvieną pirštą ir jo kaulus (pirštikaulius) atskirai. Vienam pirštui skirkite ne mažiau 30 sek., baigę trynimą ir maigymus, švelniai timptelėkite. Jei pasigirs trakštelėjimas, neišsigąskite.

c) Tada gerai ištrinkite riešakaulį iš išorinės rankos pusės.

Pastaba: jei turite artritinių susirgimų ir yra paūmėjimas, masažo daryti negalima!

d) Delną apverčiame ir pakartojame trinamuosius bei maigymo judesius – gerai ištriname delną ir riešakaulius iš vidinės plaštakos pusės.

2. a) Padengiame aliejumi ir nuglostome rankos dalį – dilbį - nuo riešo iki alkūnės.

b) maigymo judesiais gerai išmaigome dilbį nuo riešo aukštyn link alkūnės iš abiejų rankos pusių, vėl nuglostome.

c) darbinės rankos pirštus sulenkiame ir krumpliais, sukamaisiais judesiais keletą kartų pamasažuojame dilbį. Jei pastebėjote, kad rankos linkusios tinti, visus judesius darote iš apačios į viršų. Nuglostome.

d) vibracija. Ji gali būti atliekama keliais būdais – galite tiesiog paplekšnoti darbine ranka išmasažuotą dilbį arba lengvai „pakrapnoti“ pirštų galais.

3. Sukamaisiais judesiais delnu ir pirštų pagalvėlėmis išmasažuojame alkūnę.

4. a) Prispaudžiame delną prie alkūnės ir neatitraukdami kylame link peties, šiek tiek spaudžiame, ranka juda lėtai. Šį judesį kartojame po keletą kartų iš abiejų žasto pusių. Darant judesį iš vidinės/priekinės žasto dalies, delną nuvedame link pažasties.

b) lengvais greitais judesiais delnu pašildome žastą. Oda gali šiek tiek parausti.

c) sulenkiame darbinės rankos pirštus ir krumpliais, sukamaisiais judesiais keletą kartų aukštyn-žemyn išmasažuojame žastą.

d) nuglostome ir padarome vibraciją: paplekšnojame arba „pakrapnojame“ pirštų galais.

Vienos rankos savimasažas gali trukti 5-10 min.

Lygiai tą patį pakartojame apkeitę rankas.

 

Kojų savimasažą pradėkite nuo pėdos, ir, atlikę aprašytus masažo judesius, segmentais kilkite koja aukštyn: pėda, blauzda, šlaunis. Blauzdos priekinė dalis nemasažuojama, tik nuglostoma. Šlaunį išmasažuojate tiek, kiek pasiekiate patys.

Nepamirškite, jog geriausia, kai masažą atlieka masažo specialistas!

 

Liaudies medicinos patarimai

1. Esant epikondilitui (alkūnės uždegimui), riešo uždegimui ar traumai, jums gali padėti įtrynimai arba 1-2 valandos spiritiniai beržų, pušų, vyšnių pumpurų kompresai. Taip pat įtrynimai poniabudės, musmirės, kaštonų žiedų (arba vaisių) tinktūromis.

2. Šias tinktūras galima naudoti viso kūno sąnarių skausmui bei įvairiems kaulų ar sąnarių uždegimams malšinti, gydyti lengvoms traumoms.

3. Taip pat labai gerai yra bičių produktų ruošiniai: pikio tinktūra, pikio aliejus, pikio tepalas.

4. Primenu, jog bet kokius žiedus užpilame su kuo silpnesne degtine arba vynu (16-36 proc.). Pumpurus, vaisius – ne stipresne kaip 38 proc., žievę 38-40 proc. degtine, o pikį užpilame su 70-90 proc. spiritu.

Jei jūsų kūnas netoleruoja spiritinių tinktūrų, galima daryti aliejines ištraukas, pikis puikiai tirpsta aliejuje. Su aliejinėmis ištraukomis taip pat galimi kompresai.

Beje, paminėtų augalų ištraukų kompresai gali pagelbėti ir esant gerklės bei bronchų užgulimui, radikulitui, ilgai negyjančioms žaizdoms, netgi praguloms, votims.

5. Paminėti uždegimai dar greičiau praeina, jeigu augaliniai preparatai vartojami ne tik išoriškai, bet ir į vidų – žolynų arbatos, tinktūros (lašiukais, skiedžiama vandeniu), miltukai, etc.

Fb/gyvos šaknys

Fb/masažo studija „Gera“

Silvija STATKUTĖ,

Masažuotoja, žolininkė, menininkė

 
Reklaminis skydelis