Mes turime 356 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3474
mod_vvisit_counterŠią savaitę:35850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117599
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Stalelis su šviestuvu

2022 m. kovo 26 d.

Naktinis miegamojo stalelis su šviestuvu. Draugai surado Vilniuje parduodamą senovinę keistą siuvimo mašiną. Be abejo sakiau, kad paimtų. Pasirodė itin retas ir vienas iš pirmųjų Singer mažųjų siuvimo mašinų modelių su stalviršiu ir puikiai išlaikyta. Ši Singer pagaminta 1879 metais.

Daug kas mano, kad Singer siuvimo mašinos – Vokiečių gamybos, bet tai klaida. Singer įsikūrė Niujorke 1885 metais ir iki šiol gamina siuvimo mašinas. Beje, Singer atstovybė tarpukaryje buvo ir Lietuvoje, Kaune.

Šis egzempliorius toks retas, kad nieko neliečiau. Beje, dar ir puikiai veikianti. Neperdarinėjau, tik truputėlį parestauravau, net palikau „originalią“ patiną su šimtmečio laiko žymomis. Kad išeitų stalelis, teko iš nerūdijančio plieno ištekinti kojas, o šviestuvas buvo pas mane jau dabartinės gamybos, bet ne pigus kinietiškas, o geros brangios firmos, tik su defektu. Patį šviestuvą, tiksliau didesnę jo dalį, perdariau savaip, daug detalių pakeičiau naujai ištekintomis. Keičiau ir dažus, sendinau. Išėjo gražus stalelis su slėptuve, kadangi siuvimo mašiną galima pavertus paguldyti techniniam aptarnavimui, o po apačia yra originaliai padaryta dėžutė. Išėjo puikus moteriškų papuošalų slaptas stalčiukas.

Arnoldas SAMOGITAS