Mes turime 241 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3512
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22056
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69382
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Draudėjams

2012 m. liepos 28 d.,šeštadienis Nr.57 (1200)

Nuo rugpjūčio 1 d. įsigaliojus 850 litų minimalios mėnesinės algos (MMA) dydžiui, keičiasi ir „Sodrai“ mokamos valstybinio socialinio draudimo (VSD) ir privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų sumos.

VSD įmokų suma keičiasi tiems asmenims, kurie kas mėnesį iki paskutinės mėnesio dienos mokėdavo 28,5 proc. VSD įmokas nuo MMA, t.y. individualią žemės ūkio veiklą vykdantys asmenys, kurių žemės ūkio valdos ekonominis dydis yra lygus 4 ekonominio dydžio vienetams (EDV) arba didesnis (įmokos kodas – 295);

Asmenų, kurie kas mėnesį mokėdavo 28,5 proc. VSD įmokas nuo MMA, iki liepos 31 d. VSD įmoka buvo 228 Lt, o nuo rugpjūčio 1 d. ji yra 242,25 Lt.

PSD įmokų suma keičiasi tiems asmenims, kurie kas mėnesį iki paskutinės mėnesio dienos mokėdavo arba už juos buvo mokamos 9 proc. PSD įmokos nuo MMA, tai yra:

- individualią veiklą vykdantys asmenys (įmokos kodas – 313);

- individualią žemės ūkio veiklą vykdantys asmenys, kurių žemės ūkio valdos ekonominis dydis yra didesnis kaip 2 ekonominio dydžio vienetai (EDV) ir kurie yra pridėtinės vertės mokesčio mokėtojai (įmokos kodas – 314);

- individualių įmonių savininkai ir ūkinių bendrijų tikrieji nariai (įmokos kodas – 322).

Asmenų, kurie kas mėnesį mokėdavo arba už juos buvo mokamos 9 proc. PSD įmokos nuo MMA, iki liepos 31 d. PSD įmoka buvo 72 Lt, o nuo rugpjūčio 1 d. ji yra 77 Lt.

Nuo rugpjūčio 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos darbo kodekso pakeitimams, pasikeitė ir 1-SD pranešimo apie apdraustųjų valstybinio socialinio draudimo pradžią pateikimo terminas, t.y. darbdavys privalo pranešti „Sodrai“ apie asmens darbo pradžią ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną iki numatytos darbo pradžios.

VSDF valdybos Utenos skyrius