Mes turime 308 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4461
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36837
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118586
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Viskas apie sodininko aprangą: nuo šaltųjų metų laikų iki kaitinančios vasaros

2022 m. kovo 29 d.

Kraštovaizdžio sodininko darbas apima daugybę valandų darbo lauke ir darbus, kuriuos reikia atlikti bet kokiomis oro sąlygomis. Būtent šios priežastys kelia labai specifinius reikalavimus darbo aprangai ir jos ypatybėms, nes ji turi užtikrinti optimalią apsaugą nuo vėjo, lietaus, drėgmės ir kitokių oro sąlygų. Daugelis drabužių parduotuvių, besispecializuojančių darbo rūbais siūlo platų kraštovaizdžio sodininkų darbo drabužių asortimentą, kuris puikiai tinka darbui lauke ir visur kitur ištisus metus.

Drabužių, skirtų sodininkams, asortimentą sudaro funkcionalūs darbo drabužiai, pasižymintys aukštu komforto lygiu. Kai kurie gaminiai yra pagaminti iš 100% merino vilnos, todėl jums suteikiama optimali judėjimo laisvė dirbant skirtingose ​​padėtyse. Mūsų kraštovaizdžio sodininkams skirta darbo apranga taip pat sukurta su daugybe praktiškų kišenių, kad galėtumėte lengvai pasiekti savo įrankius ir įrangą.

 

Drabužiai sodininkams šaltesniais mėnesiais

Kai lauke oro temperatūra nusirita žemiau nulio, labai svarbu, kad būtumėte pakankamai ir tinkamai apsirengę, kad būtumėte šilti ir neperšaltumėte. Taip pat labai svarbu pabrėžti kūno mobilumą darbe: turite turėti galimybę laisvai judėti ir atlikti savo darbus neperkaisdami ir neišmirkę savo prakaite. Kitaip tariant, jūs turite sugebėti pašalinti šilumą per kvėpuojančius audinius, todėl tam reikia specialių darbo rūbų, skirtų sodininkams.

Mes rekomenduojame apsirengti sluoksniais su vidiniu drėgmę sugeriančiu sluoksniu, vienu ar keliais izoliuojančiais viduriniais sluoksniais, o lietingomis dienomis – vandeniui atspariu išoriniu sluoksniu. Apsirengimas sluoksniais suteikia izoliacinį efektą, taip pat leidžia apsivilkti arba nusirengti drabužius, jei per šalta ar per karšta. Kraštovaizdžio sodininkams skirtų darbo drabužių asortimente yra funkcionalūs apatiniai, megztiniai, žieminės striukės, žieminės darbo kelnės iš atvila.lt, kombinezonai su antkrūtiniais ir petnešomis bei kiti žiemos garderobo aksesuarai, tokie kaip šiltos dvisluoksnės ar trisluoksnės kepurės, šalikai bei patogios laikyti tam tikrus įrankius pirštinės, leidžiančios rankų delnams neprakaituoti ir apsaugančios nuo nuospaudų.

Atšalus orams kojinės taip pat yra svarbi jūsų darbinės aprangos dalis, nes atšalus kojoms greitai atšals ir likęs kūnas. Ieškokite kojinių, kurių sudėtyje yra merino vilnos, nes pastarosios sugeba izoliuoti ir išlaikyti šilumą, be to, užtikrina efektyvų drėgmės pašalinimą ir apsaugo nuo galūnių atšalimo. Apskritai, teigiamai reiktų vertinti bet kokį drabužį, kurio sudėtyje esama merino vilnos.

 

Striukės, kelnės ir kiti gaminiai šiltesniems mėnesiams

Vasarą, kai lauke karšta, su darbo kelnėmis dažnai tampa per karšta dirbti. Kraštovaizdžio sodininkų darbo drabužių asortimente yra ir darbo šortai, ir 3/4 ilgio kelnės vasaros mėnesiams. Pasirinkite porą 3/4 ilgio kelnių ir pridėkite paminkštinimus, kad apsaugotumėte savo kelius.

Darbo apranga kraštovaizdžio sodininkams taip pat apima marškinėlius, darbines aprangas (keliems įrankiams laikyti) ir darbo drabužius su UV apsauga, kad aktyvi pavasario saulė neprasiskverbtų pro audinį ir nepažeistų jūsų odos. 

Net vasarą turite būti pasiruošę neįprastam lietaus kiekiui ir smarkumui. Taigi verta turėti lengvą striukę, kad išliktumėte sausa(-as). Rinkoje kraštovaizdžio sodininkams skirtoje darbo aprangoje yra ir vandenį atstumiančių, ir vandeniui atsparių striukių, tiek su flisiniu pamušalu, skirtų vėsesniems vakarams, tiek plonyčių, padedančių lengvai judėti ir neperkaisti.