Mes turime 253 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1438
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19982
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67308
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Augalų priežiūrai – tik vandens nepakanka

2022 m. kovo 29 d.

Kiekvienas sodo savininkas svajoja, kad jo auginamos daržovės ar vaisiai sunoktų sveiki ir skanūs, o darželyje pražydusių gėlių žiedai papuoštų kiemą. Vis dėlto, šiltuoju metų laiku kai kurie augalai auga ir nepasėti. Piktžolės tampa itin dideliu skausmu užsiimantiems sodininkyste, o jų ravėjimas reikalauja papildomo laiko ir pastangų. Ir tai – ne vieninteliai kenkėjai. Dažniausiai pasitaikančios augalų ligos yra sukeliamos vabzdžių, kurie minta augalo sultimis. Pamačius užsiraitusius augalo lapų galiukus galima ieškoti ir šalia įsitaisiusių amarų – pikčiausių sodininkų priešų. Būtent dėl šių problemų augalų priežiūrai vandens neužtenka. Augalus patartina purkšti nuo įvairių kenkėjų bei ligų ar prisotinti juos reikalingomis medžiagomis naudojant purškiamas trąšas. Kokios įrangos gali prireikti šiam sodo darbui atlikti?

 

Kokie yra akumuliatorinių purkštuvų privalumai?

Norint nupurkšti augalus nuo ligų ar kenkėjų tą daryti patogu su purkštuvu. Daugelis jau naudojasi rankiniais purkštuvais – pumpuojant šį purkštuvą augalai yra nupurškiami talpoje pripildytu skysčiu. Dabar gamintojai siūlo ir inovatyvesnius purkštuvus, kurie paspartins šio darbo eigą ir nereikalaus papildomų jėgų. Tai – akumuliatoriniai purkštuvai sodui. Naudotis jais paprasta, nes pilnai pakrovus bateriją purkštuvas užtikrina automatinį purškimą. Įprastai pilnai įkrauti purkštuvai automatiškai veikti gali 4-8 valandas, tačiau net ir baterijai išsikrovus juo vis dar galima naudotis – tačiau rankiniu būdu. Šis daugiafunkcinis purkštuvas padės sutaupyti laiko, kurio vasarą taip trūksta.

 

Akumuliatoriniai purkštuvai sodui – įsigykite internetu

Akumuliatorinį purkštuvą galima įsigyti ir internetu, apsilankius šioje https://laistymoiranga.lt/sodo-purkstuvai/akumuliatoriniai-purkstuvai-sodui internetinėje svetainėje. Susidomėję šia sodui reikalinga priemone galės rinktis net iš kelių skirtingų talpų: 8, 16 ir 20 litrų. Purkštuvo antgaliai yra pagaminti iš chemikalams atsparaus nerūdijančio plieno, o galimybę pirkiniu naudotis ilgiau suteikia ir pridedami trys papildomi purkštuvo antgaliai. Atitinkamai pagal poreikius galima rinktis iš skysčiams ar miltelių pagrindo chemijai purkšti skirtų purkštuvų. 

Internetu galima įsigyti ne tik naujo purkštuvo pilną komplektaciją, bet ir atskiras jo dalis, pavyzdžiui, akumuliatorių, korpusų, rankenų ar kitų. Verta paminėti, kad rankenos yra pritaikyti patogiam purkštuvo perkėlimui į kitą vietą. Gaminio kokybė užtikrina, tad belieka užtikrinti asmeninį saugumą – visuomet naudoti pirštines bei akinius, o šio sodo darbo ypatingai veikti esant dideliam vėjui.