Mes turime 317 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4778
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23322
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70648
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Svarbiausi duomenys – mobiliajame telefone?

2022 m. kovo 29 d.

Turbūt neatsirastų abejonių, kad dažniausiai dienos eigoje naudojamu daiktu tampa mobilusis telefonas. Vaikštant parke pastebėtas saulėlydis nejučiomis yra užfiksuojamas išmaniojo telefono kamera, į elektroninį paštą atsiųstas svarbus elektroninis dokumentas išsaugomas įrenginio atmintinėje, o svarbūs susirašinėjimai su verslo kolegomis kaupiami pokalbių skiltyje. Mobiliojo telefono atmintinė nuolat papildoma naujais duomenimis, tačiau kartais nei nenusimąstoma.. kas, jei visa įrenginyje saugoma informacija dingtų? 

 

Kodėl reikalinga atsarginė kopija?

Nė vienas telefono naudotojas nėra apsaugotas nuo saugomų duomenų dingimo, nebent – yra sukurta atsarginė telefono duomenų kopija. Jei atsarginė kopija vis dar nėra sukurta, patartina ja pasirūpinti esant lasvai akimirkai. 

Štai keletas situacijų, kada kiekvienas atsarginę kopiją turintis telefono naudotojas akimirksniu patirs palengvėjimą. 

Natūralu, kad vis daugiau naujų failų palieka vis mažiau laisvos vietos telefono atmintinėje. Neretais atvejais mobilusis įrenginys gali pradėti veikti kur kas lėčiau, o norint įrašyti naują vaizdo įrašą ar įdiegti programėlę ekrane pasirodo lentelė, rekomenduojanti ištrinti įrenginio atmintinėje saugomus dokumentus. Itin elementari, tačiau nepatogi situacija – netyčia ištrynus reikalingą dokumentą gali kilti nemažai pavojų. Vis dėlto, sukurta atsarginė kopija suteiks galimybę prarastą failą rasti su įrenginiu susietoje paskyroje.

Dienos eigoje spaudžiantys darbai neretai priverčia skubėti, skatina išsiblaškymą. Nenuostabu, kad tokiose situacijose prarandamas budrumas, o kartais net.. mobilusis telefonas. Finansiniai nuostoliai, pametus mobilųjį įrenginį, be abejo gali sukelti daug nesklandumų, tačiau kur kas didesnį galvos skausmą gali sukelti kartu su telefonu prarasti duomenys. Ta pati problema išlieka aktuali ir telefono gedimo atveju – įrenginiui visiškai nebeveikiant jame išsaugotus duomenis pasiekti gali tapti itin sudėtinga.

 

Kaip atkurti prarastus duomenis?

Visa laimė, kad net neturint atsarginės kopijos vilčių susigrąžinti prarastus duomenis vis dar yra. Paspaudus šią internetinę nuorodą https://phonefix.lt/duomenu-atkurimas/ galima užsisakyti kokybiškas duomenų atkūrimo paslaugas. Mobiliųjų telefonų gedimus taisantys specialistai gali atkurti duomenis iš sudaužyto, sušlapusio ar programiškai užstrigusio telefono. Telefonų taisykloje užtikrinamas visiškas konfidencialumas, todėl pergyventi dėl nutekintų duomenų neteks. Prireikus siūlomas prarastų duomenų atstatymas ne tik iš mobiliųjų telefonų, bet ir iš nešiojamų ar planšetinių kompiuterių, HDD bei SSD diskų, USB laikmenų ir atminties kortelių. Paslaugų kaina yra itin patogi, nes dažniausiais atvejais problemai nustatyti reikalinga ekspertizė yra atliekama nemokamai.