Mes turime 604 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13215
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34264
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113385
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Gandras Haris pavasarį parneša

2022 m. balandžio 2 d.

Jau apie dešimtmetį vienas pirmųjų į savo pamėgtą Naujasalio kaimą ir, žinoma, į savo namus – gandralizdį, esantį netoli Giedriaus Čičiurkos namų, atskrenda gandras Haris. Taip jį pavadino Giedrius.

 

- Praeitą pavasarį Haris parskrido kovo 20-ąją, o šiemet vis lūksnoju, laukiu, kada gi jis atskris. Ir štai kovo 22 d. sėdim kieme, staiga matom – gandras skrenda. „Jei tai Haris, tai tuoj nusileisti į kiemą turi“, - vos spėjau pagalvoti ir gandras išdidžiai nusileido kieme. Šiemet sugrįžo toks išdidus, pirmas dienas net vištų kakliukų, kuriuos labai mėgsta, nenorėjo. Matyt, gerai peržiemojo, bet greitai pradėjo mielai maitintis. Kai praeitą savaitgalį siautė vėjai, tai kieme Haris ir prakuoklinėjo. Dabar lizdą tvarkosi, pačios sugrįžtančios laukia. Pernai ji dešimčia dienų vėliau atskrido. Matyt, duoda Hariui laiko lizdą sutvarkyti. Beje, gandras Haris anksti atskrenda, bet vienas pirmųjų ir išskrenda. Aš jį jau desėtką metų vis pamaitinu, - dalinasi įspūdžiais Giedrius Čičiurka.

Algis JAKŠTAS

G.Čičiurkos nuotr.