Mes turime 452 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:178
mod_vvisit_counterŠią savaitę:32554
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:114303
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ruošiatės į žvejybą? 6 dalykai, kuo reikėtų pasirūpinti

2022 m. balandžio 11 d.

Tikrai nemaža dalis žmonių, o ypač vyrų, domisi žvejyba ir itin mėgsta šį laisvalaikio praleidimo būdą. Iš tiesų jis itin tinkamas, norint atsipalaiduoti bei pailsėti nuo visų kasdienių rūpesčių, kadangi žvejojant daug laiko yra praleidžiama ne kur kitur, o būtent gamtoje. Tačiau norint užsiimti šia veikla, yra svarbu pasirūpinti ir tam tikra įranga bei kitais daiktais, kurie gali užtikrinti papildomą komfortą. O kokie gi jie – kaip tik išsiaiškinsime šiame straipsnyje!

 

Apranga

Apranga turėtų būti tokia, jog būtų patogu ir leistų laisvai judėti. Daugelis žvejų šiltuoju metų laiku renkasi paprasčiausius šortus bei marškinėlius, tačiau taip pat pravartu būtų įsigyti ir lengvą, vėjo neperpučiamą ir neperšlampamą striukę, kuri užtikrintų apsaugą, pasikeitus oro sąlygoms. Taip pat labai svarbu pasirūpinti ir kepure, kadangi ne paslaptis, jog vasarą saulė – itin kaitri. Tinkamai nesisaugant, galimas saulės smūgis, dėl kurio galima net prarasti sąmonę. Be viso to, kartu su savimi pasiimkite ir kremą nuo saulės, padėsiantį išvengti nudegimų, bei akinius nuo saulės, kadangi šviesos atspindžiai vandenyje gali pakenkti akims. 

 

Avalynė

Nors kai kuriems žvejams užtenka paprasčiausių sportbačių, tačiau tvirta avalynė, tokia kaip auliniai batai, yra laikoma kur kas tinkamesniu pasirinkimu. Tokie batai užtikrina geriausią sukibimą su bet kokiu paviršiumi, o ypač tai aktualu tuomet, kai žvejojama ant šlapios ir slidžios dangos, pavyzdžiui, akmenų ar uolų. Na, o jeigu tokių batų neturite, nenusiminkite, kadangi galima rasti tikrai platų jų pasirinkimą už labai gerą kainą. 

 

Meškerė ir kiti žvejybos reikmenys

Visi sutiks, jog meškerė yra vienas pagrindinių elementų, be ko žvejyba tikrai neapsieina. Visgi, jei esate pradedantysis, nesirinkite itin brangios meškerės, pradžiai tikrai užteks paprastesnio, kiek trumpesnio ir lengvesnio jos modelio. Taip pat nepamirškite ir ritės, nuo kurios priklauso, kokią žuvį galėsite pagauti ekstremaliomis sąlygomis. Kuo ji didesnė, tuo sunkesnę žuvį pavyks ištraukti. Be to, išsirinkite ir valą – nors storesni yra tvirtesni, tačiau tai tikrai nereiškia, jog būtent jie jums bus patys tinkamiausi. Kad būtų lengviau išsirinkti žvejybos reikmenis, užsukite į Varlė.lt, kur rasite didelį jų pasirinkimą geru kainos ir kokybės santykiu. 

 

Maistas

Greičiausiai žvejosite gana atokioje vietoje, kur rasti vietą užkąsti gali būti neįmanoma. Būtent dėl to rekomenduojama pasirūpinti užkandžiais ar kitais maisto produktais, padėsiančiais greitai numalšinti alkį. Ne paslaptis, jog ilgą laiką būnant gryname ore išalkti tikrai nėra sunku, todėl kad alkis netrukdytų susikaupti, o svarbiausia – atsipalaiduoti, būtinai į tai nenumokite ranka. Kad maistas išliktų šviežias ir nesugestų, pasirūpinkite šaltkrepšiu ar šaltdėže, kurioje galėsite saugiai laikyti visus produktus. Taip pat jokiu būdu neužmirškite ir vandens atsargų, kadangi būnant saulės atokaitoje, yra daugiau prakaituojama, dėl ko neišgeriant reikiamo kiekio vandens, gali kilti dehidratacija. 

 

Kuprinė

Dar vienas daiktas, kurį rekomenduojama turėti kiekvienam – talpi kuprinė. Į ją galima susidėti ne tik svarbius asmeninius daiktus, bet ir didžiąją dalį žvejybos reikmenų. Specializuotos turistinės kuprinės yra geriausias pasirinkimas, kadangi jos turi daugybę papildomų dirželių bei kišenėlių, leisiančių saugiai susidėti tokius smulkius dalykėlius kaip plūdes, svarelius, masalus ir kita. Taip pat jos itin tinka ir dėl to, nes yra kur kas tvirtesnės nei standartinės kuprinės bei atsparesnės įvairiems pažeidimams. Žinoma, ieškant patariama atsižvelgti į tai, jog ji būtų neperšlampama, ypač, jei joje planuojate laikyti svarbius asmeninius daiktus. 

 

Sulankstoma kėdutė

Kartais žvejyboje tenka praleisti toli gražu ne vieną valandą, dėl ko tikrai gali pasijausti nuovargis. Tam, kad jį būtų galima kaip įmanoma labiau sumažinti, itin pravers tokios turistinės prekės kaip sulankstomos kėdutės. Jos yra be galo lengvos bei kompaktiškos, turi transportavimo krepšį, todėl vienos tokios turėjimas tikrai neapsunkins išvykos. Be to, beveik visi šių kėdžių modeliai turi porankius bei vietą gėrimui, kas suteiks didesnį komfortą, užsiimant mėgstama veikla – žvejyba.