Mes turime 350 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1963
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34339
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:116088
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

KAIP IŠSIRINKTI TINKAMIAUSIĄ KLOZETĄ?

2022 m. balandžio 11 d.

Prieš įsirengiant namuose tualete klozetą, pirmiausiai vertėtų nuspręsti, koks jo tipas jums būtų pats tinkamiausias – pastatomas ar pakabinamas. Pamėginsime aptarti abiejų tipų klozetų savybes, jų privalumus ar galimus trūkumus.

 

Ką galima pasakyti apie pakabinamą klozetą?

Pakabinamas klozetas yra sudėtingas įrenginys, nes jam pakabinti sienoje turi būti įtaisyta speciali konstrukcija. Įsivaizduokime, jog ant iki trisdešimties kilogramų sveriančio keramikinio klozeto atsisės maždaug šimtą kilogramų sveriantis žmogus. Iš karto pasidaro aišku, jog laikančiajai konstrukcijai sumontuoti tikrai prireiks žymiai daugiau nei kelių varžtų. Kita vertus, toks klozetas būna lengvai valomas, jis atrodo estetiškai ir puikiai telpa ankštoje patalpoje.

 

Kuo patrauklus gali būti pastatomas klozetas?

Jei jums norisi namuose turėti klozetą su tvirtu pagrindu, tai pats tinkamiausias bus pastatomas klozetas, nes jo pagrindas yra labai stabilus. Jį patariama statyti kuo arčiau vandens nuleidžiamojo vamzdžio. Šio tipo klozetui pritvirtinti prie grindų pakanka kelių varžtų, jį galima ir priklijuoti silikonu. Tiesa, jo tvirtinimo siūlėse gali susikaupti nešvarumai, kuriuos gana sunku išvalyti. Užtat toks klozetas kainuoja pigiau.

 

Koks klozetas geresnis – aukštas ar žemas?

Anot medikų, žemesni klozetai labiausiai tinka šeimoms, kuriose auga maži vaikai, nes tada mažyliams yra patogiau ant jų atsisėsti. Tokie klozetai nelabai tinka senyvo amžiaus arba neįgaliems žmonėms. Aukštesniųjų klozetų aukštis siekia iki keturiasdešimties centimetrų, todėl ant jų patogiau atsisėsti didesnio ūgio asmenims. Juos taip pat giria vyresnio amžiaus žmonės, kuriuos kamuoja kelių arba sąnarių ligos. Todėl prieš rinkdamiesi klozetą pagalvokite, kokie žmonės dažniausiai jais naudosis.

 

Kokią klozeto spalvą rinktis?

Pirkdami klozetą pasistenkite, kad jis būtų ne tik patogus, bet ir išvaizdus. Dauguma klozetų yra baltos spalvos, nes ji simbolizuoja švarą ir ramybę, kuri teikia pasitikėjimą supančia aplinka. Tačiau esama ir juodų arba pilkšvai gelsvų, savo išore primenančių akmens plokštę, o ne baltą emalį. Bet dėl skonio juk nesiginčijama, svarbu, kad šis gaminys darniai įsilietų į vonios ar tualeto kambario interjerą ir teiktų jums atpalaiduojančią nuotaiką.