Mes turime 511 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8649
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15059
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96808
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Margučių ir pyragų paslaptys

2022 m. balandžio 23 d.

Paruošti tradicinį Velykų stalą daugeliui pašaminiškių šiemet buvo labai lengva. Mat artėjant Kristaus prisikėlimo šventei kaimo klube kultūrinės veiklos vadybininkė Dalė Basiūnienė surengė čia dvi  svarbias edukacijas: margučių marginimo natūraliomis priemonėmis ir Velykų bobos kepimo.

Kiekviena šeima turi mėgstamiausius margučių dažymo būdus, o ir internetas kasmet vis pasiūlo kažkokių naujovių arba ištraukia, kas jau buvo pamiršta. Susirinkusieji išbandė įvairiausius, o paskui visus margučius sutupdė į samanų patalus. Vaizdas buvo tikrai įspūdingas.

Kas kita – Velykų boba! Šis tradicinis pyragas – tikra šventinio stalo puošmena, bet jam tinkamai iškepti reikia patirties ir išmanymo. Kadangi Pašaminėje nemažai gerų šeimininkių, o ir Dalė turtingą stalą gali suruošti praktiškai iš nieko, tai pyrago paruošimo ir kepimo procesas vyko sklandžiai. Gal dar prie to prisidėjo ir daili kepėjoms parūpinta vienoda apranga – spalvingos skarelės ir prijuostės.

Šį sekmadienį – katalikų Atvelykis, taip pat stačiatikių ir sentikių Velykos, tad vėl marginsime margučius, kepsime pyragus ir sėsime su pačiais artimiausiais ir mylimiausiais prie vaišių stalo.

Irena POŽĖLIENĖ

Spalvingos prijuostės ir skaros be abejonės prisideda prie sėkmės virtuvėje.

 

Velykų boba – tradicinė šventinio stalo puošmena.

 

Dalė Basiūnienė sutupdė margučius į samanų patalus.