Mes turime 512 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:8426
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14836
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96585
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pintinės iš popieriaus „vytelių“ žavi daugelį, bet ne visiems užtenka kantrybės

2022 m. balandžio 23 d.

Švenčionių viešojoje bibliotekoje švenčionėliškė Kristina Bučelienė pristatė savo hobį – pintinėles iš popieriaus. Mamą ir jos darbelius pristačiusi Skaitytojų aptarnavimo ir bibliografinio-informacinio skyriaus kultūrinių veiklų organizatorė ir koordinatorė Irena Skudutienė pastebėjo, kad daug kas susidomi mamos puoselėjamu hobiu, bet ne visiems užtenka kantrybės. Beje, ir pati Irena, puoselėjanti ne vieną kruopštumo ir kantrybės reikalaujantį hobį (bet apie juos gal papasakosime kitą kartą), prisipažino, kad šis pynimas – ne jai skirtas...

Internete pamačiusiai ir pačiai panorusiai išbandyti tokį pynimą iš pradžių ir K.Bučelienei teko gerokai pamiklinti pirštus, kol gavo norimą rezultatą – dailų krepšelį, bet kai „užsikabino“, tai dabar jau kelinti metai ilgų žiemos vakarų neįsivaizduojanti be šio užsiėmimo. Moteris sakė savo darbelius panaudojanti buityje, interjerui pagyvinti, dovanojanti draugams ir giminėms, juos mielai naudoja ir dukros savo namuose, pajuokavo, kad net katinas nepraleidžia progos pagulėti tokioje dėžėje.

Kadangi kiekvieno mėnesio antrą antradienį Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyksta edukaciniai užsiėmimai „Tvarumo keliais“, tai p. Kristinos hobis buvo labai į temą. Pintų popieriaus dirbinių edukacija - paroda „Pintinėlę pinu“ priviliojo nemažą būrį bibliotekos skaitytojų ir darbuotojų. Ponia Kristina surengė išsamią edukaciją, perteikė pynimo iš popieriaus technikos teorines ir praktines žinias, dosniai dalino patarimus, praktiškai pademonstravo, kaip reikia viską teisingai atlikti ir džiaugėsi norėjusiais išmokti. Pynėjos darbai buvo eksponuojami lentynose, o tie, kurie jau turi suradę savo namus, - skaidrėse. Beje, šie daiktai yra ir praktiški, ir gražūs, ir atitinka tvarumo idėjas. Juk čia panaudojami seni laikraščiai, žurnalai, reklaminiai parduotuvių žurnaliukai, iš kurių galima sukurti vis kitokios stilistikos pintus dirbinius: daiktadėžes, dekoratyvinius vazonus, indus, krepšius ir pan. Fantazijai ribų nėra. Tik šie daiktai netinka sąlyčiui su vandeniu ar didesne drėgme.

Beje, Kristinos Bučelienės pintų popieriaus dirbinių paroda viešosios bibliotekos skaitykloje veiks iki balandžio pabaigos.

 

Kristina ir Irena – mama ir dukra – gerai sutaria, labai mėgsta įvairius rankdarbius bei džiaugiasi galėdamos pasidalinti patirtimi su kitais.

Nemažas būrelis bibliotekos lankytojų panoro išbandyti kruopštumo reikalaujantį užsiėmimą.