Mes turime 366 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2161
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18362
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94392
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Patarimai, kaip pasirinkti savo kiemui tinkamiausią baseiną?

2022 m. balandžio 26 d.

Baseinas nuosavame kieme yra puiki vieta, leisianti atsipalaiduoti, linksmai praleisti laiką su šeima ar draugais arba net užsiimti aktyvia veikla. Kaip bebūtų, jei dar tik planuojate įsigyti vieną jų, reikėtų iš anksto apgalvoti tam tikrus aspektus, kad naujas pirkinys ne nuviltų, o išpildytų visus turimus lūkesčius. Svarbu nuspręsti ne tik pagal tai, ko jums labiausiai norisi, bet ir pagal tai, kas labiausiai tiktų jūsų namų kieme. O kad būtų lengviau priimti sprendimą, šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, kaip išsirinkti tinkamiausią baseiną.

 

Biudžetas

Visų pirmiausia, prieš imantis baseino paieškų rekomenduojama aiškiai nusistatyti, kokią sumą šiam pirkiniui galėtumėte išleisti. Visa tai padės sumažinti stresą paieškų metu bei leis rasti reikiamą variantą kur kas greičiau bei lengviau. Baseinų kaina priklausys nuo to, iš kokios medžiagos yra pagamintas baseinas, koks jo dydis, forma bei kokia bus jo komplektacija ar kokiomis papildomomis funkcijomis jis pasižymės. Vaikiški baseinai gali kainuoti nuo keliolikos iki keliasdešimt eurų, na, o tokių, kurie būtų skirti visai šeimai ar draugų kompanijai, kaina gali siekti net kelis tūkstančius eurų. Kaip galite suprasti, skirtingų modelių yra tikrai daug, todėl sau priimtiniausią variantą kainos atžvilgiu tikrai gali atrasti kiekvienas. Jei susidomėjote, užsukite į šią nuorodą, kur rasite didelį baseinų asortimentą - https://www.varle.lt/baseinai/.

 

Baseino tipas

Ne paslaptis, įrengti įleidžiamą lauko baseiną kainuoja tikrai nemažai. Būtent dėl to nemaža dalis žmonių vietoje jų renkasi antžeminius baseinus, kurie neretai kainuoja žymiai pigiau, tačiau taip pat puikiai atlieka savo funkciją. Antžeminiai baseinai gali būti kelių tipų: pripučiami, karkasiniai ir hidromasažiniai. Patys paprasčiausi ir dažniausiai pigiausi yra, be abejo, pripučiami baseinai, kuriuos įrengti labai paprasta ir greita. Karkasiniai baseinai – kur kas patvaresni nei pripučiami, jų nereikia kiekvieną kartą pripūsti ar išleisti iš jų oro, gali būti įvairių dydžių ir formų. Tuo tarpu hidromasažinius baseinus dažnai renkasi dėl masažo, sukuriamo vandens srovėmis, bei gydomųjų jų savybių. Taigi, atsižvelkite į savo bei savo šeimos narių norus, taip tikrai išsirinksite geriausiai tinkantį variantą.

 

Dydis ir forma

Taip pat, ką reikėtų padaryti prieš įsigyjant baseiną – pagalvoti, kiek laisvos vietos savo kieme jam galėtumėte paskirti. Gi nesinorėtų, jog baseinas užimtų visą laisvą plotą, dėl ko sumažėtų vietos žaisti vaikams, bėgioti šuniui ar net būtų sunku apeiti baseiną, jį valyti bei prižiūrėti. Būtent dėl to labai svarbu atsakingai įvertinti, kokio dydžio yra jūsų namų kiemas bei kokio dydžio baseinas jam tiktų geriausiai.  Negana to, atsižvelkite ir į jo formą, kadangi ji taip pat gali turėti įtakos bendram vaizdui. Dažniausiai baseinai būna ovalūs arba apvalūs, tačiau taip pat galima rasti ir stačiakampio formos baseinų. Atsakingai išsirinkti reikėtų dar renkantis, kadangi neatsižvelgus į baseino dydį bei formą, galima labai nusivilti.

 

Gylis

Baseino gylis priklausys nuo to, kokios aukštos yra jo sienelės. Standartiškai jos yra nuo 1 iki 1,5 m aukščio, tačiau taip pat galima rasti gilesnių ar kaip tik mažiau gilių baseinų variantų. Jo gylis turėtų priklausyti nuo to, kas žada juo naudotis – suaugusieji ar vaikai, bei kokia veikla jame norėtųsi užsiimti – plaukioti, sportuoti ar tiesiog atsipalaiduoti, leidžiant laiką su namiškiais ar draugais. Žinoma, turėkite omenyje, jog kuo didesnis gylis, tuo daugiau vandens baseinui reikės, dėl ko jo išlaikymas taip pat kainuos brangiau.

 

Priežiūra

Galiausiai, rinkdamiesi baseiną savo kiemui, pasidomėkite, kokių papildomų priedų jam reikės bei kokios priežiūros jis reikalaus. Kiekvienas baseino modelis individualus, todėl pasikonsultuokite su specialistais, kurie geriausiai patars, kokią įranga jam bus reikalinga – filtrai, filtravimo siurbliai, valymo rinkiniai ar skimeriai. Visgi, yra tam tikri bendri patarimai, kuriais reikėtų vadovautis: sureguliuokite baseino pH (jis turėtų būti tarp 7,2 – 7,6), išvalykite baseiną nuo dumblių, reguliariai keiskite vandenį bei per žiemą vandenį išleiskite. Kaip galite matyti, darbų, turint baseiną, tikrai yra, tačiau visą tai atpirks jo teikiami malonumai. Gi karštą vasaros dieną geriausia apranga - maudymosi kostiumėlis ar šortai bei baseino šlepetės!

Tikimės, jog šis straipsnis padės priimti teisingą sprendimą ir įsigyti jūsų kiemui tinkamiausią baseiną. Sėkmingų paieškų!

 
Reklaminis skydelis