Mes turime 356 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4526
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29656
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76982
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

9 daiktai, kurie gerokai palengvins jūsų keliones automobiliu

2022 m. balandžio 27 d.

Keliauti galima visur ir įvairiais būdais, bet šeimos dažnai renkasi didelę dalį atostogų praleisti keliaujant automobilyje. Tai įdomi, šeimos narius arba draugus suartinanti patirtis, kurios vienas didžiausių privalumų yra lankstumas. Vis dėlto, keliaujant nuosavu automobilių didžiulė atsakomybė krenta ant automobilio savininko. Jis ne tik privalo pasirūpinti automobilio technine būkle, bet ir įsitikinti, kad visi daiktai yra savo vietose.

Kelionė tikrai nebus sugadinta, jeigu pamiršite mėgstamą knygą arba keletą užkandžių. Tačiau, štai 9 daiktai ir reikmenys, kurie yra nepamainomi kelionėse automobiliu.

 

Automobilio stogo bagažinė

Stogo bagažinės yra labai patogus būdas užtikrinti papildomą 300-600 litrų tūrį jūsų bagažui, visiškai nepaveikiant automobilio salono erdvės. Bagažinės yra atsparios vandeniui, ultravioletiniams saulės spinduliams ir turi užraktą, todėl jūsų daiktai bus visokeriopai saugūs. Automobilio stogo bagažinė gali būti montuojama beveik ant visų automobilių – gali skirtis tik tvirtinimo būdai.

 

Bagažinės krepšiai

Keliaudami su savimi gabensitės daug smulkių daiktų. Sumesdami juos į paprastą krepšį ar kuprinę susikursite betvarkę, dėl kurios daiktų teks ieškoti tikrai per ilgai. Bagažinės krepšiai įprastai yra lyg stalčiai, kuriuos galite susikrauti bagažinėje, juose patogiai suskirstant visus jūsų reikmenis.

 

Pirmosios pagalbos rinkinys

Žinoma, pirmosios pagalbos rinkinys yra privalomas ir eksploatuojant automobilį kasdien, bet vis tiek ne visi vairuotojai jį turi automobilyje. Įsitikinti ar automobilyje yra vaistinėlė galėtumėte ne tik ruošdamiesi į kelionę, bet netgi dabar. Turėkite omeny, kad reikalavimai vaistinėlėms pasikeitė 2022 m. Sausio 1 dieną, todėl gali tekti įsigyti naują pirmosios pagalbos rinkinį.

 

Užvedimo laidai

Didelė tikimybė, kad kelionės metu norėsite sustoti pakelėje ar šalia ežero, pasiklausyti muzikos, galbūt įkrauti telefonus. Jeigu naudodamiesi įvairiais elektros prietaisais pamiršite reguliariai užvesti automobilį, akumuliatorius gali išsikrauti. Tokiu atveju, jums pagelbės užvedimo laidai ir bet kuris pro šalį važiuojantis vairuotojas.

 

Vaizdo registratorius

Važiuodami nežinomais keliais netyčia galite patys sukelti eismo įvykį. Net jeigu eismo įvykio kaltininkas esate ne jūs, tai įrodyti bus gerokai lengviau turint filmuotą medžiagą. Vaizdo registratoriai yra nebrangūs, tačiau labai naudingi. Aprūpinkite juo savo automobilį, ypač jeigu ruošiatės leistis į tolimą kelionę.

 

Dviračių laikiklis automobiliui

Turite puikų dviratį, bet ruošiatės palikti jį namie? Keliaudami galite aptikti daug įdomių ir gražių vietovių, kurias greitai ir linksmai apvažiuotumėte dviračiais. Dviračių laikiklis automobiliui yra universalus priedas tinkantis įvairių rūšių automobiliams, todėl jį galėsite naudoti metų metus, net ir pakeitus automobilį.

 

Automobilinis telefono įkroviklis

Šiais laikais mes negalime nė dienos praleisti be išmaniojo telefono. Žmonės pamėgo juos dėl gausybės funkcijų ir galimybių, tačiau tai ateina su savo kaina – trumpas baterijos tarnavimo laikas. Išvykę į kelionę be automobilinio telefono įkroviklio padarysite tikrą klaidą, todėl tai privalo būti jūsų sąraše.

 

Kaklo pagalvė

Kai automobiliu kasdien keliaujate trumpus atstumus, jo sėdynės gali atrodyti labai komfortiškos. Tačiau, ilgose kelionėse išryškėja tikrosios komforto savybės. Dažnai pirmiausiai kenčia kaklas, todėl pravartu su savimi pasiimti kaklo pagalvėlę, kuri padės išvengti kaklo, nugaros skausmų ir rasti patogesnę poziciją vairuojant.

 

Avarinis plaktukas su diržo nupjovimu

Tikėkitės geriausio, bet ruoškitės blogiausiam – šis posakis puikiai tinka ir ruošiantis kelionei automobiliu. Kiekvienas vairuotojas daiktadėžėje ar kitoje lengvai pasiekiamoje vietoje turėtų laikyti avarinį plaktuką su diržo nupjovimo peiliu. Patekę į eismo įvykį galėsite greitai išlaisvinti save ir kitus, taip galbūt gelbstint kieno nors gyvybę.