Mes turime 520 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:9033
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15443
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97192
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

„GALVŲ MEDŽIOKLĖ“ – BŪDAS Į ĮMONES PRITRAUKTI GERIAUSIUS SAVO SRITIES SPECIALISTUS

2022 m. balandžio 27 d.

Savo srities profesionalai, pasižymintys itin aukšta kompetencija, išskirtiniais gebėjimais ir unikaliais talentais – darbuotojai, kuriuos savo komandose norėtų matyti visi, tačiau jų pritraukimas sudėtingesnis ir dažnai ilgesnis procesas. Tokių darbuotojų nė vienas darbdavys nenori prarasti, o tai reiškia, kad jis suteikia darbuotojams tokias darbo sąlygas, kurios juos pilnai tenkina. Vis dėlto yra būdas, kaip tokius specialistus pritraukti į kitas įmones – tai „galvų medžioklė“.

 

Kas yra „galvų medžioklė“?

Galvų medžioklė“ – tai tiesioginis personalo paieškos būdas, paprastai nukreiptas į kitose įmonėse dirbančius aukščiausios kompetencijos specialistus arba vadovus, kurie paprastai nėra suinteresuoti naujo darbo paieška, tačiau būtų idealūs kandidatai užimti analogiškas arba panašias pareigas kitose įmonėse.

 

Kokie yra „galvų medžioklės“ tipai?

Įprastai yra skiriami trys „galvų medžioklės“ tipai. Pirmasis iš jų – tiesioginis „galvų medžioklės“ tipas. Šis tipas pasižymi tuo, kad numatytiems kandidatams yra skambinama tiesiogiai, siekiama su jais susitikti savo biure ar neutralioje vietoje tam, kad „galvų medžiotojas“ galėtų sudominti potencialius kandidatus keisti darbo vietą ir įsidarbinti kitoje įmonėje. Antrasis tipas – tai netiesioginė galvų medžioklė. Šis tipas nuo tiesioginės „galvų medžioklės“ tipo skiriasi tuo, kad nėra „einama“ į aktyvų kontaktą telefonu, susitikimų metu, bet žinutėje paliekama nuoroda, kad potencialus kandidatas galėtų susisiekti su „galvų medžiotoju“, jeigu jo siūloma pozicija ir karjeros galimybės jam pasirodytų tinkamos. Trečiasis tipas pasižymi tuo, kad „galvų medžioklę“ išskirtinai atlieka tik darbuotojų paieškos ir atrankos agentūrų specialistai.

 

Kokios sąlygos yra būtinos sėkmingai „galvų medžioklei“?

Sėkmingai „galvų medžioklei“ yra būtinos tam tikros sąlygos. Viena iš jų – nepriekaištinga asmens, vykdančio „galvų medžioklę“ reputacija. Nei vienas talentas, pasižymintis itin aukšta reputacija, išskirtine kompetencija ir gebėjimais, nesileis į kalbas su prastos reputacijos darbuotojų paieškos ir atrankos specialistu. Ne ką mažiau svarbi sąlyga yra ir darbuotojų paieškos ir atrankos specialisto gebėjimas palaikyti aktyvų, šiltą bei ilgalaikį kontaktą su konkrečiu specialistu ar specialistų grupėmis. Ir, žinoma, specifinės atliekančio „galvų medžioklę“ žinios apie darbo rinką, jos esamą situaciją bei konkrečius verslo segmentus, jų specifiką.

 

Kuo „galvų medžioklė“ skiriasi nuo kitų darbuotojų paieškos ir atrankos būdų?

„Galvų medžioklė“ nuo kitų darbuotojų paieškos ir atrankos būdų skiriasi tuo, kad dažniausiai yra taikoma, kai siekiama rasti išskirtinių kompetencijų ir talentų specialistus bei įvairių grandžių vadovus. Dar vienas skirtumas – tai orientacija į dirbančius asmenis. Kaip jau buvo minėta, „galvų medžioklė“ dažniausiai yra nukreipta į jau dirbančius ir savo darbo pozicija patenkintus specialistus, kurie įprastai nėra suinteresuoti darbovietės keitimu ir naujo darbo paieškomis. „Nišiniai“ specialistai ir įvairių grandžių vadovai retai kada atsiliepia į darbo skelbimus, todėl „galvų medžiotojai“ taiko kitokias darbuotojų paieškos ir atrankos strategijas nei įprastos darbuotojų paieškos ir atrankos metu, o tai dar vienas aspektas, atskiriantis „galvų medžioklę“ nuo kitų darbuotojų paieškos ir atrankos būdų bei metodų.

Daugiau informacijos apie „galvų medžioklę“ ir kitus darbuotojų paieškos ir atrankos būdus galite rasti tinklapyje Emplonet.lt.