Mes turime 243 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5374
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30504
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77830
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Džiugi naujiena rajone gyvenantiems blogai matantiems asmenims

2022 m. balandžio 30 d.

Į Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Švenčionių rajono filialą dar 2020 metais UAB ,,Linus Medical“ klientų aptarnavimo specialistė Lina Petrovskytė, atstovaujanti įmonei Lietuvoje, kreipėsi su paklausimu, ar mūsų organizacijos nariams, turintiems regos negalią ir sergantiems cukriniu diabetu, būtų reikalingi kalbantys gliukomačiai, matuojantys cukraus kiekį kraujuje, nes įmonė norėtų kurti naują produktą. Taip pat prašė pagelbėti vykdant apklausą tarp rajono organizacijos narių.

 

Kvietimą mielai priėmėme, nes šis produktas mūsų žmonėms reikalingas. Vykdėme apklausą, apklaustieji vienareikšmiškai pritarė, kad tai būtų didžiulė pagalba į savarankiškesnį gyvenimą, pačiam išsimatuoti cukraus kiekį kraujyje bei sužinoti prietaiso rodomus rezultatus išgirdus juos balsu.

2022 metų balandžio 25 dieną iš įmonės ,,Linus Medical“ atstovės Linos Petrovskytės gavome džiugią naujieną, kad pirmoji siunta Autosense Voice gliukomačių jau Lietuvoje! Mūsų rajono organizacijos nariai iš pirmos gautos siuntos Lietuvai gali juos įsigyti.

Gautame Linos Petrovskytės informaciniame laiške rašoma ,,Pacientai, sergantys cukriniu diabetu bei turintys regos sutrikimus (kuriuos patvirtino gydytojas oftalmologas), gali rašytis Autosense Voice nekalibruojamas diagnostines juosteles. Norint įsigyti Autosense Voice gliukomatį, kompensuojamos juostelės išrašomos firminiu pavadinimu (AutoSense Voice). Kompensavimo tvarka yra lygiai tokia pati, kaip ir visų kitų gliukomačių, juostelių skaičius pagal cukrinio diabeto tipą irgi lieka toks pats. Išsirašius AutoSense nekalibruojamas juosteles pirmą kartą, prašome kreiptis į „Linus Medical“ kontaktiniu telefonu 852690157 arba atvykti adresu Ukmergės g Nr. 223, Vilnius (9 aukštas) iš anksto suderinus atvykimo laiką. Jeigu nėra galimybės atvykti pas mus į biurą, gliukomatį bei juosteles (pagal gydytojo galiojantį receptą) atsiųsime į namus. Prieš išsiunčiant prietaisą, nustatysime pageidaujamą naudojimo kalbą (lietuvių arba rusų), įstatysime adatą. Tiksliau, paruošime naudojimui. Pacientams, kuriems neužtenka pagal išrašomą receptą juostelių, jų galima įsigyti papildomai, perkant už pinigus. Vienos juostelių dėžutės kaina (50 vnt.) 26 Eurai. Papildomas juosteles galima užsisakyti vaistinėse ,,Camelia“ arba ,,Eurovaistinė“, nes jau sudarytos sutartys. Juosteles išsirašius kitą kartą tereiks jas užsisakyti minėtose vaistinėse.“

Apie sukurtą naujai kalbančią priemonę neregiams bei galimybe jiems pagelbėti buvau susitikus su rajone dirbančiais šeimos gydytojais. Jie naujovei pritarė bei sutiko mielai padėti žmonėms, turintiems regos negalią ir sergantiems cukriniu diabetu išrašant reikalingas juosteles.

Tikiuosi kad kai šiuos kalbančius gliukomačius įsigys pirmieji mūsų organizacijos nariai, jie noriai savo išbandymais pasidalins su rajoninių laikraščių skaitytojas.

Stasė MAŽUOLIENĖ

LASS Švenčionių r. filialo pirmininkė