Mes turime 282 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3251
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21795
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69121
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Išmaniųjų telefonų ekranų apsauga: iš kokių variantų galima pasirinkti?

2022 m. gegužės 11 d.

Ekranas yra vienas iš telefono sudedamųjų dalių, kurios yra dažniausiai pažeidžiamos. Kai telefonas nukrenta ar patiria kitą mechaninį smūgį, ekranas gali suskilti į smulkias dalis ir nereaguoti į lietimą arba būti pažeistas iš dalies. Kasdienis telefono naudojimas ir laikymas su kitais daiktais, monetomis, raktais, taip pat palieka žymes ant ekrano. Nors po lengvų pažeidimų ekranas ir toliau funkcionuoja, bet vaizdas ekrane jau nėra visiškai aiškus, o atsiradę pažeidimai byloja apie įrenginio nusidėvėjimą. Egzistuoja įvairūs apsaugos būdai, padedantys išlaikyti pirminę telefono ekrano būklę. Informaciją apie apsauginius gaminius ir pritaikymą konkrečiam telefono modeliui galite rasti telefonubaterijos.lt, o dabar apžvelkime, kokio tipo apsaugos yra rekomenduojamos.

Grūdintas apsauginis stiklas. Pati stipriausia apsauga iš visų galimų. Specialiai suformuotas grūdintas stiklas atkartoja originalią telefono ekrano formą ir yra pagamintas su viena lipnia puse. Papildomas stiklas sugeria smūgius pirmasis, todėl ženkliai sumažėja rizika pažeisti telefono stikliuką. Grūdintą stiklą sudaužyti yra sudėtinga, bet jei dėl mechaninio poveikio jis suskilo – galite džiaugtis, ką tik išsaugojote originalų įrenginio stiklą. Sudužusį apsauginį stikliuką galite nuimti ir pakeisti nauju. Šio stiklo storis yra reikalingas tam, kad būtų užtikrintas stiprumas. Dėl šios priežasties, naudodami galite jausti nežymiai storesnį įrenginį.

Apsauginė ekrano plėvelė. Yra skaidri, gali būti blizgaus arba matinio paviršiaus. Viena plėvelės pusė yra lipni, todėl ši pusė yra fiksuojama ant įrenginio ekrano. Nors plėvelė lanksti, ji yra pritvirtinama ant viso ekrano ploto, todėl gaunamas sutvirtinimo efektas. Nors tvirtumo savybėmis plėvelė nusileidžia grūdintam stiklui, bet ji yra beveik nepastebima ir nedaro įtakos telefono naudojimui. Visi įrėžimai, natūralaus dėvėjimosi žymės ir visas mechaninis poveikis, kurį patirtų telefono ekranas, tenka plėvelei, todėl nesigailėk, jei plėvelė prarado pirminį spindesį, o džiaukis, jog išsaugojai savo telefoną. Plėvelę pakeisti yra taip pat paprasta, kaip ir ją uždėti pirmą kartą. Kartu su plėvele gausite šluostę, instrukciją ir reikiamus priedus. Iš eilės atlikdami aprašytus veiksmus ir naudodami suteiktas priemones, plėvelę uždėsite tinkamai ir paruošite prietaisą naudojimui net neturėdami patirties.