Mes turime 421 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3993
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36369
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:118118
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nors ir nenoriai, lydekos pradeda kibti...

2022 m. gegužės 14 d.

Pirma Jono šį sezoną sugauta lydeka svėrė 2,5 kilogramo.

 

Jau antrus metus galioja Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių nuostata, kuri šiek tiek prailgino lydekų žvejybos draudimą. Taisyklės draudžia žvejoti lydekas nuo vasario 1 d. iki balandžio 30 d., taip pat nustato, kad žvejybos draudimai negalioja paskutinę draudimo dieną, jei ji yra savaitgalį. Šįmet balandžio 30 d. buvo šeštadienis, todėl tądien jau buvo leidžiama gaudyti lydekas.

Vienos žvejybos metu vienam žvejui leidžiama sužvejoti 2 lydekas, ne mažesnes kaip 50 cm dydžio. Nuo balandžio 30 d. taip pat jau leidžiama žvejoti masalui naudojant žuvelę. Vienam žvejui vienu metu leidžiama naudoti ne daugiau kaip 2 žvejybos įrankius, kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę. Pasirinkus žvejoti skrituliais, ar kitais analogiškais žvejybos įrankiais, kuriais žvejojama masalui naudojant žuvelę, raginama žvejoti atsakingai, nepalikti šių įrankių be priežiūros, laiku patikrinti.

Už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimus galima sulaukti solidžios baudos. 240 eurų bauda gresia už šiuos pažeidimus: jei pagauta lydeka mažesnė nei 50 cm, jei žvejas pagavo daugiau nei dvi leistino dydžio lydekas, jei žvejojama be leidimo. Jei toks nusižengimas padarytas draustinio ar rezervato teritorijoje, bauda tris kart didesnė. Tam tikrais atvejais gresia ir žvejybos priemonių bei įrankių konfiskacija. Galima ne tik spiningo, bet ir valties netekti, bet apie tai sprendžia pareigūnas, sulaikęs pažeidėją... Viena maža lydekaitė pasirodo gali daug kainuoti.

Algis JAKŠTAS