Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5904
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27791
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71774
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Ukrainiečius priėmusiems gyventojams ir verslui – trečdalis milijono eurų kompensacijų

2022 m. gegužės 21 d.

Būstų ir kitų tinkamų gyventi patalpų savininkai, kurie apgyvendino Ukrainos karo pabėgėlius, nuo balandžio  teikė prašymus kompensacijoms gauti. Per balandžio mėnesį šalies  savivaldybės sulaukė daugiau kaip 1800 prašymų skirti kompensacijas. Daugiausiai prašymų pateikta Vilniaus miesto savivaldybėje – 655, Kauno miesto – 214, Panevėžio miesto – 79, Vilniaus rajono – 77, Klaipėdos miesto  – 67. Pagal šiuos prašymus bus išmokėti  beveik  300 tūkst. eurų.

Nuo šiol dar labiau praplečiamas galimų apgyvendinti patalpų ir kompensacijų gavėjų ratas. Kompensacijomis pasinaudoti galės ne tik gyventojai ir verslas, bet ir nevyriausybinis sektorius: religinės bendruomenės, viešosios įstaigos, asociacijos. Kompensacijas bus galima gauti ir apgyvendinus nuo karo pabėgusius žmones ir gyvenimui pritaikytose administracinės paskirties, pagalbinio ūkio paskirties patalpose, nes laikinų būstų poreikis nuo karo pabėgusiems Ukrainos gyventojams yra labai didelis.

Kompensacijoms iš valstybės biudžeto iš viso skirta 6,3 mln. eurų.

Šaltinis - SADM inf.