Mes turime 413 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3977
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20178
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96208
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nepriekaištingos vejos paslaptis – dažnas pjovimas

2022 m. gegužės 28 d.

Dažnas pjovimas yra pagrindinė sąlyga, kad veja būtų vešli. Dažnai pjaunama veja yra skatinama plėstis, o velėna – tankėti. Kaip dažnai reikia pjauti veją, priklauso nuo žolės augimo greičio. Daug kas laikosi principo pjauti veją kartą per savaitę, bet toks dažnis nebūtinai visada tinkamas. Reikia atsižvelgti į oro sąlygas (lietus ar sausra) ir žolės augimo greitį, Norint nepriekaištingos vejos, gali tekti ją pjauti du ar net tris kartus per savaitę. Tai ir daro robotai vejapjovės – jie dirba kasdien ir taip neleidžia vejai išstypti, stiprina velėną ir tankina veją.

Robotai vejapjovės nuolat palaiko vienodą vejos aukštį, kas taip pat yra labai svarbu bendrai jos išvaizdai.

Tręšti reguliariai. Jei veja pjaunama dažnai ir ji yra surenkama, veją reikia tręšti principu „pjauti-tręšti“.

Ne mažiau svarbu yra ir veją laistyti. Jei pasitaiko sausos vasaros, o dirvožemis yra pralaidesnis, greičiau išdžiūvantis, tai be papildomo laistymo neįmanoma užtikrinti, kad veja visą laiką bus ideali. Universalaus ir vieno patarimo, kaip dažnai laistyti veją, taip pat nėra. Apie vandens trūkumą veja paprastai praneša pamažu keisdama spalvą iš sodrios į šviesiai žalią, kol galiausiai veja pradeda gelsti. Trūkstant drėgmės, žolės lapeliai gali susiraityti, susiraukšlėti, ji lėčiau atsigauna užminta ar prispausta. Pradėjusią džiūti veją patariama laistyti ilgiau ir gausiau, kad dirva prisigertų vandens ir žolės šaknynas nepradėtų „kilti“ į dirvos paviršių ieškodamas drėgmės.

 
Reklaminis skydelis