Mes turime 289 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1033
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26163
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:73489
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Birželis Pašaminėje prasidėjo šventėmis ir renginiais

2022 m. birželio 11 d.

Dalios Smagurauskaitės fotografijų paroda „Matyta ir nematyta Italija“ viliote vilioja ir patiems pakeliauti.

 

Birželio pradžia įsiveržė su švenčių gausa: Vaikų gynimo, Tėvo dienos, Sekminės... Visur vyko daug teminių renginių ir švenčių. Pašaminės skyriuje taip pat tradiciškai buvo švenčiama ir Vaikų gynimo, ir Tėvo dienos. Kad formuotųsi gražios tradicijos ir tęstinumas renginių organizatorė Dalė Basiūnienė sumanė, kad pas vaikučius kasmet atvyksta vis kitas gyvūnėlis – šuniukas, kiškiukas ir pan., o kad būtų dar smagiau, išsaugojo ir anksčiau vykusių švenčių akimirkas, vaikų atspindėtas piešinėliuose. Šventės dalyviai auga, prisijungia nauji, o kaip vyko šventė prieš metus, dvejus ar daugiau, primena piešinėliai ar fotografijos.

Akį traukia ir Tėvo dienai skirti čia eksponuojami darbeliai ir kompozicijos, kuriuos sukūrė Pašaminės filialo įvairiomis kūrybos veiklomis užsiimantis moterų ir vaikų būrelis. Prasminga ir įdomi veikla ne tik skatina kūrybiškumą, praturtina laisvalaikį, bet ir sutelkia bendruomenę. Daug kas klube veikiančiose kūrybinėse dirbtuvėse atrado save ir kažkur giliai glūdėjusius talentus.

Taip pat Dalė visada pasirūpina, kad klube galima būtų susipažinti ne tik su pašaminiškių kūryba, bet ir kitų. Tai irgi praplečia akiratį ir kultūrinę geografiją, skatina pažinti dar nepažintas kūrybos apraiškas, žmones, artimesnius kaimynus ir tolimus kraštus... Pavyzdžiui, dabar Pašaminėje veikia kultūros ir meno istorikės, žurnalistės, rašytojos, keliautojos Dalios Smagurauskaitės fotografijų paroda „Matyta ir nematyta Italija“. Gimusi ir augusi Švenčionėliuose Dalia vėliau ne vienerius metus gyveno, dirbo ir keliavo Italijoje, domisi ir jau gana gerai pažįsta šios šalies kultūrą, tradicijas, maistą. Jos knygos ir fotografijos jau ne vienam žmogui tapo savotišku vedliu keliaujant po Italiją, kurios kiekvienas kampelis unikalus ir vertas pažinimo, tarsi muziejus po atviru dangumi. Pasak D.Smaguraiskaitės, Italija – tai ne tik milijonus turistų sutraukianti Florencija, Venecija ar Roma, bet ir apleisti vienuolynai, banguojančios Toskanos kalvos, žydra jūra ir žvejai vėjo nugairintais veidais.

Mūsų inf.

Algio Jakšto nuotr.

Pašaminėje šiuo metu veikia Tėvo dienos proga sukurtų pašaminiškių darbelių paroda.