Mes turime 416 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3736
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19937
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95967
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėliuose vyko graffiti dirbtuvės

2022 m. birželio 18 d.

Švenčionėlių jaunimas buvo supažindintas su gatvės meno (Stencil Art/ graffiti) technika. Jaunuoliai mokėsi suprasti, kuo skiriasi gatvės menas ir kada vandalizmas virsta konceptualiu gatvės meno kūriniu. Dirbtuvių metu jaunuoliai atskleidė savo kūrybinius sumanymus pasitelkiant trafaretus ir kuriant konceptualius gatvės meno kūrinius, kuriuos nuo birželio 27 d. iki liepos 3 d. eksponuosime kultūros centro languose ir taip apjungsime geras patirtis bei jomis pasidalinsime su miesto bendruomene.

 

Gatvės menas – prieštaringai vertinama saviraiškos priemonė. Norint užsiimti graffiti menu, reikia turėti dailės gebėjimų. Tačiau yra viena gatvės meno šaka, kuriai atlikti nėra būtina būti dailininku. Svarbiausia yra turėti ką pasakyti. Įkvėpti žymaus britų menininko „Banksy“ jaunuoliai stengėsi suprasti, kas jiems svarbu ir kaip konceptualią žinutę, skirtą visuomenei, ištransliuoti pasirinkus Stencil Art techniką.

Užsiėmimuose dalyvavo 12 jaunų žmonių, ir visi turėjo ką pasakyti. Jaunuoliams buvo siūloma galvoti apie šeimą, draugus, mokyklą, miestą, šalį, o gal net globalų pasaulį ir pabandyti sukurti vaizdinę žinutę, kuri priverstų žmones susimąstyti.

Mokymų metu jauni žmonės patys išmoko technikos ir yra pasirengę toliau kurti įkvepiančias žinutes, skirtas savo miestui, o gal net pasauliui. Užsiėmimą vedė VšĮ „Kūrybos ir inovacijų laboratorija“ direktorius Audrius Laurutis.

 

Graffiti dirbtuvės – tai viena iš „Kuriame miesto istoriją – 4“ veiklų.

Projektą finansuoja: Lietuvos kultūros taryba

Švenčionių rajono savivaldybė

Projekto vadovė Vaida Švalkienė

 
Reklaminis skydelis