Mes turime 305 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1251
mod_vvisit_counterŠią savaitę:33627
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115376
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nijolės Genytės socialinės globos namai įgyvendino projektą „Įdarbinimo iniciatyvų skatinimas Vilniaus regione“

2022 m. birželio 18 d.

Birželio 10 d. Nijolės Genytės socialinės globos namuose vyko projekto „Įdarbinimo iniciatyvų skatinimas Vilniaus regione“ 2017-2022 m. rezultatų apžvalga.

2017 m. lapkričio 3 d. buvo pasirašyta Jungtinės veiklos sutartis dėl projekto „Įdarbinimo iniciatyvų skatinimas Vilniaus regione“ įgyvendinimo. Projekto tikslas – sukurti ir išmėginti praktikoje nuoseklią paslaugų grandinę, padėsiančią integruotis į darbo rinką žmonėms su negalia.

Šio projekto pareiškėjas – asociacija „Lietuvos žmonių su negalia sąjunga“, projektą administruojantis partneris – „Lietuvos negalios organizacijų forumas“, projekto partneriai: Nijolės Genytės socialinės globos namai, Jasiuliškių socialinės globos namai ir VšĮ „Rastis“.

Per 2018-2022 metų laikotarpį 62 globos namų gyventojai dalyvavo projekte ir tapo projekto dalyviais.

Įdarbinimo paslaugų specialistų pagalba globos namų gyventojai tobulino socialinius įgūdžius šiose srityse: individualaus konsultavimo ir motyvavimo; lankė pirkinių planavimo ir maisto gaminimo grupinius užsiėmimus, bendravimo ir konfliktų sprendimo, savipriežiūros, patalpų ir aplinkos priežiūros grupinius užsiėmimus; dalyvavo individualiuose ir grupiniuose orientavimo bei tarpininkavimo užsiėmimuose.

Projekto vykdymo laikotarpiu 62 projekto dalyviams buvo sukurti gyvenimo aprašymai (CV), 53 projekto dalyviai užregistruoti užimto tarnyboje, verslo liudijimą įgijo 15 projekto dalyvių.

Iki šiol Pabradės miesto įstaigose ir įmonėse dirba 7 globos namų gyventojai, Vilniaus miesto įmonėje buvo įdarbinti 2 asmenys, kurie šiuo metu gyvena savarankiškai apsaugotame būste.

Projektas buvo finansuojamas ES struktūrinių fondų lėšomis, įgyvendinant priemonę 08.3.1-ESFA-K-413 Socialinę atskirtį patiriančių asmenų integracija į darbo rinką.

Parengė direktoriaus pavaduotoja socialinėms paslaugoms Svetlana RYLIŠKIENĖ

Leonardo Lipskij nuotr.