Mes turime 427 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4064
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20265
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96295
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paruoškime transporto priemonę vasarai

2022 m. birželio 22 d.

Free Mechanic Fixing the Under Chassis of a Car Stock PhotoTransporto priemonę reikia reguliariai patikrinti ir nesant galimiems gedimams, nesant signalams, kurie rodo, kad mašinai reikia remonto. Geriausia – prieš kiekvieną naują metų laiką. Ar to tikrai reikia? Taip. Kiekvienas metų laikas pasižymi tam tikromis oro savybėmis, kurios ir „reikalauja“, kad mašina būtų joms pritaikyta. Vasara, nors dažnai vadinama palankiausiu laiku mašinai – taip pat reikalauja dėmesio automobiliui.

 

Transporto priemonę reikia reguliariai patikrinti ir nesant galimiems gedimams, nesant signalams, kurie rodo, kad mašinai reikia remonto. Geriausia – prieš kiekvieną naują metų laiką. Ar to tikrai reikia? Taip. Kiekvienas metų laikas pasižymi tam tikromis oro savybėmis, kurios ir „reikalauja“, kad mašina būtų joms pritaikyta. Vasara, nors dažnai vadinama palankiausiu laiku mašinai – taip pat reikalauja dėmesio automobiliui.

Svarbu, kad mašina būtų tinkamai paruošta šiam sezonui, kai dažna akvalango tikimybė po lietaus, žinoma, kai yra prastas matomumas dėl spiginančios saulės, taip pat, kai mašinos dalys greičiau dėvisi dėl tiesioginių saulės spindulių. Transporto priemonės vairavimas prastomis oro sąlygomis gali pridaryti nemalonumų, todėl verta atkreipti dėmesį į mūsų siūlomus patarimus.

Tinkamai pasirūpinus transporto priemonės važiuokle – jau galite būti ramus, kad kelionės bus saugios. O kam konkrečiai reikia skirti dėmesio?

Šarnyrų restauravimas ir keitimas turi būti atliekamas reguliariai. Signalas, kad laikas juos tvarkyti yra duslus garsas, kuris kuo labiau dėvisi šarnyrai – tuo labiau didėja.

Vairo traukių restauravimas dažniausiai reikalingas tuomet, kai juntama, kad vairavimo metu vairas tampa laisvas. Taip pat apie galimus vairo traukių gedimus signalizuoja galimas bildesys, kai vairas yra sukamas, garsai, kai važiuojama nelygiu keliu ir panašiai. 

Įvorių restauravimas yra greitas ir paprastas procesas, kuris turi būti atliekamas reguliariai. Dažniausiai apie poreikį sužinoma reguliarios auto patikros metu.

Amortizatorių keitimas yra būtinas, kai seni susidėvi. Tai yra viena svarbiausių dalių, kuri užtikrina kelionės saugumą ir mašinos stabilumą kelyje. 

Stabdžių sistemos remontas reikalauja ne tik specialios įrangos, tačiau ir geriausių savo sferos specialistų, kurie puikiai supranta stabdžių galimybes ir tuo pačiu svarbą transporto priemonėje. Tikimės, kad tai supranta ir kiekvienas auto vairuotojas.

Torsioninių tiltų remontas yra reikalingas, kai tik atsiranda gedimai. Jis gali padėti sumažinti smūgį, kuris atsiranda avarijų metu. Tai yra papildoma saugumo garantija.

Kompiuterinis ratų suvedimas turi būti atliekamas ne tik po avarijų, tačiau ir reguliariai. Smulkmena, tačiau itin svarbi kelionių metu.

Važiuoklės diagnostika gali padėti užkirsti kelią rimtiems gedimams, tad ji turi būti atliekama reguliariai. Ir prieš vasaros sezoną, ir kitus metų laiku.

Free stock photo of adult, auto, automobile Stock PhotoRatų guolių keitimas reikalauja profesionalumo. Tinkamai sumontuoti ratų guoliai tarnaus daug metų.

 

Ratų guolių keitimas reikalauja profesionalumo. Tinkamai sumontuoti ratų guoliai tarnaus daug metų.

Pneumatinės pakabos remontas atliekamas tik esant gedimams, o jie dažniausiai randami reguliarios patikros metu. Profilaktika turi būti atliekama bent jau porą kartų per metus.