Mes turime 488 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:674
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19095
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:100844
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionyse surinkta tekstilė nuo šiol vežama į rūšiavimo centrą Vilniuje

2022 m. liepos 2 d.

Švenčionyse tekstilės konteinerius nuo šiol aptarnauja ekologinių sprendimų bendrovė „Ecoservice“. Gyventojų prašoma tekstilės konteineriuose palikti tik tinkamą dėvėti tekstilę – ji vežama į tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje, kur paruošiama antriniam panaudojimui.

Švenčionių rajone iš viso yra 8 tekstilės konteineriai, jų skaičius ir lokacijos mieste nesikeis. Dėl tekstilės surinkimo ir tvarkymo savivaldybė ir „Ecoservice“ pasirašė vienerių metų sutartį. 

„Nukreipdami Švenčionyse surinktą tekstilę į Vilniuje veikiantį „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą užtikrinsime, kad ji toliau galės būti naudojama, prisidėsime prie švaresnės aplinkos, mažiau tekstilės atsidurs sąvartynuose. Per mėnesį švenčioniškiai tekstilės konteineriuose palieka apie 3 tonas tekstilės. Tiesa, svarbus ne tik tekstilės kiekis, bet ir kokybė, nes tikslas yra antrinis panaudojimas ir jos dėvėjimo laiko pratęsimas“, – sakė „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius Konstantinas Gurinas. 

Pasak K. Gurino, tekstilės konteineriuose reikėtų palikti tik tinkamus naudoti gaminius: švarius, nesuplyšusius drabužius, avalynę porose, rankines, diržus, užuolaidas, rankšluosčius, patalynės užvalkalų komplektus. Be to, labai svarbu juos tvarkingai sudėti į plastikinius maišelius ir užrišti, kad nesusiteptų.

Suplyšę, sutepti, nepataisomai sudėvėti ir jau naudoti nebetinkami drabužiai, kilimai, įvairios tekstilės atraižos šiuose konteineriuose atsidurti neturėtų – juos reikėtų pristatyti į didelių gabaritų atliekų tvarkymo aikšteles Pliauškių k. 4, Švenčionėlių sen., Švenčionių r. sav., Lauko g. 31, Maleikėnų k., Pabradės sen., Švenčionių r. sav. 

Tekstilės konteinerius Švenčionyse gyventojai gali rasti Taikos g. 10, Vilniaus g. 14A, Stoties g. 9A, Švenčionėliuose – Žilvičių g. 10, Bažnyčios g. 32 ir Lauko g. 49, Pabradėje – Architektų g. 3 ir Vilniaus g. 112.

Agnė BYKOVA