Mes turime 228 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:381
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18925
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66251
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mieli Švenčionėlių miesto ir jo apylinkių vyresnio amžiaus žmonės (gyventojai),

2022 m. liepos 16 d.

Kreipiuosi į jus norėdama suteikti tikslią informaciją apie Švenčionėliuose esančius ir veikiančius Trečiojo amžiaus universiteto (toliau - TAU) fakultetus:

1. Menų pažinimo fakultetas, naujai įsikūręs patalpose, esančiose adresu: Vilniaus g. 124 (buvusios Mindaugo gimnazijos patalpos) III aukštas. Fakulteto vadovė: Danguolė, tel. 8 676 27312.

2. Lietuvos lenkų kultūros fakultetas, esantis Švenčionių g. 48. Fakulteto vadovė: Danuta, tel. 8 621 16473.

Girdėdama klaidingą suvokimą apie TAU fakultetų gyvenimą ir vykdomas veiklas nutariau trumpai supažindinti su tuo, ką iš tiesų veikiame ir nuraminti tuos, kuriuos gąsdina žodis „universitetas“.

TAU – tai neįkainojamas lobis senjorams. Tai gyvenimas sau ir dėl savęs. Ar gali kas nors dar būti geriau? Pagaliau mes jau nusipelnėme gyventi taip, kaip norime: turėti draugų, bendraminčių, su kuriais įdomu, linksma, dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose, renginiuose, pasidalinti patirtimis, kartu keliauti.

Nauji grupės nariai ateina susirūpinę. Kaip čia bus? Kaip priims mane? Ką čia aš veiksiu? Ir nereikia ilgai laukti, kad pamatytum juos jau bendraujančius, jų švytinčias akis, linksmus veidus, išgirstum juoką. O svarbiausia išgirsti „kodėl neatėjau ankščiau?“ arba „prisipažinsiu, ėjau smalsumo vedama o dabar ir jei norėtumėte, jau neišvarysite manęs iš universiteto“. Tokie atsiliepimai tiesiog glosto širdį ir jausmas neapsakomai malonus.

Dalyvaudama kartu su fakulteto nariais mankštose baseine, sporto salėse ar dekupažo, piešimo ant vandens, vilnos vėlimo ir dar daug įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose, visada stebiu jų veidus. Didžiulis malonumas matyti taip susikaupusius, susidomėjusius. Atliktuose darbeliuose tiek įdėta šilumos, fantazijos, meilės ir kruopštumo. O svarbiausia, kad turi kiekvienas pasirinkimą kuo užsiimti, kas domina, kur sudalyvauti – pačių apsisprendimas. Nereikia ruošti pamokų namuose ir nereikia stovėti prie lentos nuleidus galvą, jog neatlikai namų darbų. Nėra egzaminų, nereikia atsiskaityti už širdžiai mielus atliktus darbus ir niekas nekontroliuoja, jog psichologijos ar kitų paskaitų metu gal ne viską išgirdai, o gal ir nenorėjai visko išgirsti.

Mielas žmogau, jei Tau daugiau negu penkiasdešimt metų, jei esi smalsus, žingeidus, mėgsti linksmintis, bendrauti, myli gyvenimą ir nori jį kokybiškai praleisti – paskambink, susitiksim ir nepamiršk pakviesti eiti kartu draugų, kaimynų. Mūsų jau daug, bet visada laukiame Tavęs papildant mūsų gretas. O jeigu nepatiks – visada turėsi galimybę sugrįžti į savo buvusį gyvenimą nieko nepraradęs.

TAU įkūrėjo M.Čoboto žodžiais tariant: „Mokytis ir mylėti – niekada nebūna per vėlu“. Tik du žodžiai, o prasmė gili. Mokslo ir meilės nebūna per daug tai dalinkimės žiniomis su meile.

Pagarbiai, Danguolė Čiuvalova