Mes turime 591 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:10701
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29122
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:110871
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šios vasaros penktadieniai suplanuoti: vakarojam „Sarių karčemoje“

2022 m. liepos 23 d.

Jau antra vasara, kai „Sarių karčemoje“ penktadieniais rengiami gyvos muzikos vakarai, kurių pagrindinė žvaigždė – Živilė Segenytė. Tokių vakarų metu galima ne tik pasiklausyti gyvos muzikos, pašokti, bet ir skaniai pavalgyti, atsigaivinti gėrimais, pasmaguriauti desertų. Pernykštis „Sarių karčemos“ šeimininko Gintaro Steponėno ir atlikėjos bei dainų kūrėjos Živilės Segenytės vasaros projektas buvo labai populiarus, tad net abejonių nekilo, kad reikia tęsti ir šiemet.

Pernai Živilė daugiausia dainavo su kolega Alvydu, o šiemet koncertuose suskambėjo ir nauji vardai bei balsai: italas Mario ir švenčioniškė Agnė. Pasak Živilės, dainuojančią Agnę Paulavičiūtę ji išgirdo „Facebook‘e“ ir pakvietė susipažinti bei parepetuoti kartu. Liepos 15-osios vakarą „Sarių karčemoje“ kaip tik ir įvyko Agnės ir Živilės dueto premjera. Žiūrovai tam ruošėsi iš anksto, nes visi staliukai užeigoje jau iš anksto buvo užsakyti. Atlikėjos dainavo ir po vieną, ir kartu, akomponuodamos ir gitara, ir ukulėle. Lyriškas dainas keitė linksmesnės, savos kūrybos – populiarūs estrados šlageriai bei radijo hituose skambėjusios Živilės dainos.

Sveikindamas Živilę ir Agnę su puikiu pasirodymu bei įteikdamas joms gėlių, Gintaras pasidžiaugė, kad merginos nepamiršta savo krašto ir grįžta čia pristatyti savo kūrybos, nors jau ir Agnė daugiau tik viešnia Švenčionyse, kaip ir Živilė – Švenčionėliuose. Čia panašiai kaip ir vienoje iš Živilės bei Agnės atliktų dainų, kur sakoma, kad paukščiai sugrįžta į namus, pabuvę svečiose šalyse, kaip ir žmogus sugrįžta į gimtąsias vietas, tik svarbiausia, kad būtų kas jo laukia...

O vakaro atmosfera, susirinkusiųjų šiltas palaikymas aiškiai parodė, kad ir savame krašte gali būti pranašu. Tą jaukų vakarą „Sarių karčemoje“ dalyvavo ir Živilės su Agne tėvai, šeimos nariai, artimieji, draugai, kolegos, pažįstami, kuriems atlikėjos ne kartą dedikavo ir muzikinius linkėjimus.

Taigi likusios vasaros penktadienio vakarams galima drąsiai „pasižymėti paukščiuką“ – keliauti į Sarius, kur „Sarių karčemoje“ skambės Živilės, Agnės ir Mario atliekamos dainos.

Irena POŽĖLIENĖ