Mes turime 376 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3326
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19527
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95557
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Investicijos

2022 m. liepos 30 d.

Dūkšte bus didžiausias Europoje saulės elektrinių parkas

Didžiosios Britanijos atsinaujinančios energetikos kompanija  ,,Aura Power Developments“ Ignalinos rajono Dūkšto seniūnijoje ketina įrengti 375 MW galios saulės elektrinių parką. Vienu didžiausių Europoje saulės parkų tapsiantį objektą planuojama užbaigti iki 2025 m. pabaigos. Dabar vykdomi parengiamieji techniniai, inžineriniai, planavimo, aplinkosaugos ir kiti darbai. Kompanijos atstovai ir Dūkšto seniūnija organizuoja pristatymo renginį - norima kartu su gyventojais pasidžiaugti, kad jau yra užtikrintas projekto įgyvendinimas, pasidalinti ateities planais, aptarti kompanijos pagalbą įgyvendinant Dūkšto bendruomenei svarbius projektus.

 

Būsimasis saulės elektrinių parkas bus įjungtas į 330 kV perdavimo liniją, o jo generuojamos elektros pakaktų maždaug 190.000 Lietuvos namų ūkių. Įgyvendindama projektą, „Aura Power“ sieks įtraukti kuo daugiau Lietuvos verslo – projektavimo, inžinerijos, rangos, aplinkosaugos ir kitų paslaugų bei produktų tiekėjų. Kartu saulės parkas svariai prisidės prie Lietuvos strateginių energetikos tikslų.

 

Molėtai laukia  „Teltonikos technologijų centro“ atidarymo

„Teltonikos“ įmonių grupė rugsėjo mėnesį Molėtuose planuoja atidaryti naują technologijų centrą. Čia bus sukurta 500 darbo vietų, o centro darbuotojams bus sudarytos tokios pat darbo sąlygos ir siūlomi tokie pat atlyginimai, kokius gauna ir dirbantieji Vilniuje bei kituose šalies didmiesčiuose.

Naujame „Teltonikos technologijų centre“ Molėtuose įsikurs administraciniai ir gaminių projektavimo biurai, laboratorijos bei gamybinės linijos. Čia bus gaminama aukštosiomis technologijomis paremta tinklo įranga, sprendžianti svarbias problemas įvairiose industrijose, nuo energetikos ir išmaniojo miesto iki transporto ir prekybos sektorių, taip patprojektuojami ir gaminami moderniausi telemedicinos prietaisai ir kiti inovatyvūs produktai.

 

O kas Švenčionių rajone?

Kaimyninių rajonų merai sugeba pritraukti milijonines investicijas. O ką aštuntus metus veikia mero Rimanto Klipčiaus „jauna Švenčionių r.  valdžios komanda“, rinkėjams žadėjusio Švenčionių rajonui naujas gamyklas, šimtus gerai apmokamų darbo vietų ir klestėjimą, jeigu išrinks jį meru?

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis