Mes turime 339 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1642
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17843
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93873
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai.

2022 m. rugpjūčio 6 d.

Nuo 2022-07-01 iki 2022-07-31 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 460 informacinių pranešimų, pradėta 20 ikiteisminių tyrimų, surašyti 52 administracinio nusižengimo protokolai.

 

Rado „žolytės“

Liepos 2 d. 00.50 val. registruotas pranešimas apie tai, kad Jančiūnų k. pas pilietį, gimusį 1986 metais, rastas polietileninis maišelis su viduje esančia augalinės kilmės galimai narkotine medžiaga. Asmuo sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Nukentėjo keleiviai

Liepos 9 d. 16.14 val. registruotas pranešimas, kad kelyje Švenčionėliai-Januliškis-Labanoras automobilio „Ford Galaxy“ vairuojas, gimęs 1997 metais, vairuodamas transporto priemonę, įvažiavo į smėlio duobę, dėl to nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ribų ir atsitrenkė į pakelės medį. Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio keleiviai, iš kurių vienam nustatytas šlaunikaulio išnirimas, kitam – stuburo slankstelių lūžiai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

„Pasivaišino“

Liepos 10 d. 21.58 val. gautas pranešimas, kad PC Maxima, esančiame Vilniaus g., Švenčionių mieste, pilietis viduje parduotuvės išgėrė alkoholį. Vyrui, gimusiam 1966 metais, surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

 

Vairavo neblaivūs

Liepos 15 d. 01.53 val. Augustavo k. sustabdytas automobilis „Audi“, kurio vairuotojui, gimusiam 2003 metais, nustatytas 0.65 promilių girtumas. Jis nušalintas nuo vairavimo, o automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio vieno šimto iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

Liepos 23 d. 21.08 val. Vilniaus g., Švenčionių mieste, sustabdytas automobilis „Ford Focus“, kurio vairuotojui, gimusiam 1974 metais, nustatytas 2,41 promilių girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 23 d. 19.02 val., Sodų g., Švenčionių mieste, sustabdytas automobilis „Audi A6“, kurio vairuotojui, gimusiam 1962 metais, nustatytas 2,26 promilės girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Užpuolė pareigūnus

Liepos 16 d. 15.57 val. registruotas pranešimas apie tai, kad Jakelių k. policijos pareigūnams rašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, vyras, gimęs 1975 metais, reiškė nepasitenkinimą policijos pareigūnų darbu, įstatymais, nevykdė teisėtų nurodymų nusiraminti. Siekiant išvengti konflikto, buvo bandoma išvažiuoti iš kiemo, tačiau pilietis ir toliau nevykdė teisėtų nurodymų bei nubėgęs į ūkinį pastatą ir pasiėmęs dalgį, pribėgo prie tarnybinio automobilio ir ne mažiau dvejų kartų dalgiu trenkė į tarnybinio automobilio priekinio lango stiklą. Tokiais savo aktyviais veiksmais, priešindamasis, puldamas pareigūnus, grasindamas susidorojimu, sukėlė pavojų pareigūnų sveikatai ir gyvybei. Pilietis sulaikytas, jam nustatytas 1.12 prom. girtumas. Sulaikymo metu panaudotos spec. priemonės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui.

 

Buvo liūdna, todėl išsikvietė spec. tarnybas

Liepos 19 d. 23.05 val. registruotas pranešimas apie tai, kad Liepų g., Švenčionėlių mieste, pranešėja teigė, kad gali eiti prisigerti vaistų ir tokiu būdu nusižudyti. Kalbėjo nerišliai, prašė policijos ir medikų pagalbos. Atvykus nurodytu adresu, pasitiko neblaivi pranešėja (2,95 prom. girtumas), gimusi 1986 metais. GMP brigada psichikos sutrikimų nenustatė, pranešėja dėl savižudybės minčių neturi, spec. tarnybas iškvietė melagingai, kadangi jos sugyventinis miegojo, todėl pranešėjai buvo liūdna ir norėjo, kad kažkas jai skirtų dėmesį ir su ja pabendrautų. Dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo jai surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo dviejų šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

 

Neblaivus vairuotojas apgadino kitą automobilį

Liepos 25 d. 00.53 val. registruotas pranešimas apie tai, kad išvažiuodamas iš Žemutinės g., Švenčionėlių mieste, automobilio „VW Golf“ vairuotojas kliudė ir apgadino stovintį kitą automobilį „VW Passat“ ir bandė pasišalinti, tačiau buvo sustabdytas. Patikrinus vairuotojo blaivumą, nustatyta 1,50 promilių. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena. Vairuotojui gresia bauda nuo vieno tūkstančio dviejų šimtų iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų.

 

Sugadino interneto laidus

Liepos 14 d. 10.35 val. buvo gautas UAB LANTEL pranešimas, kad Vilniaus g., Pabradės mieste, namo laiptinės rūsyje, šviesolaidinio interneto paskirstymo dėžutėje sugadinti trys laidai. Žala 1489,38 euro. Dėl turto sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtavo

Liepos 2 d. 12.35 val. registruotas pranešimas apie tai, kad Reškutėnų k., Švenčionėlių sen., vyras, gimęs 1959 metais, peiliu sužalojo savo sūnų, gimusį 1999 metais. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 2 d. 20.20 val. registruotas pranešimas, jog Merlino k., Cirkliškio sen., kambaryje, apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas 1,92 prom. girtumas) vyras, gimęs 1963 metais, žodinio konflikto metu, smurtavo savo sugyventinės, gimusios 1985 metais, atžvilgiu, t.y. tyčia tampė už plaukų, tuo sukeldamas nukentėjusiai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 2 d. 19.00 val. registruotas pranešimas apie tai, kad Adutiškio g., Švenčionių mieste, namo terasoje, neblaivus (nustatytas 3,11 prom. girtumas) vyras, gimęs 1985 metais, tyčia į žmoną, gimusią 1986 metais, metė metalinį staliuką ir pataikė į dešinės pusės šlaunį, tuo sukeldamas nukentėjusiai fizinį skausmą. Atvykusi GMP brigada moteriai nustatė didelę dešinės pusės šlaunies hematomą. Ji taip pat buvo neblaivi (nustatytas 1.28 prom. girtumas). Smurtautojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 10 d. 12.06 val. registruotas pranešimas, kad Užupio g., Švenčionių mieste, pranešėjo neblaivus tėvas konfliktuoja, rėkauja. Patikrinus gautą pranešimą paaiškėjo, kad tarp pranešėjo, gimusio 2001 metais, bei pastarojo tėvo, gimusio 1953 metais, įvyko žodinis konfliktas, kurio metu tėvas dukters ir anūkės akivaizdoje garsiai keikėsi, triukšmavo. Pastarajam surašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Liepos 12 d. 19.00 val. gautas pranešimas, kad Lauko g., Švenčionėlių mieste, šalia parduotuvės „Lakaja“, viešoje vietoje, vyrui, gimusiam 1977 metais, du kartus kumščiu į veidą trenkė pilietis, gimęs 1996 metais, taip sukeldamas nukentėjusiam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 17 d. 15.00 val. registruotas pranešimas apie tai, kad Skirlėnų k., Pabradės sen., namelio ant ratų kambaryje, vyras, gimęs 1980 metais, tyčia spyrė sugyventinei, gimusiai 1987 metais į koją, pastarajai pargriuvus, toliau spardė ją į įvairias kūno vietas, taip sukeldamas nukentėjusiai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 22 d. 16.13 val. gautas pranešimas, kad Žilvičių g., Švenčionėlių mieste, bute, neblaivus vyras (nustatytas 3,16 promilių girtumas), gimęs 1968 metais, kambaryje ranka sudavė savo mažamečiui vaikui, gimusiam 2014 metais, į dešinės kojos šlaunį, tuo sukeldamas jam fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 29 d. 18.19 val. gautas pranešimas apie tai, kad Kaštonų g. 3, Trūdų k., , namuose, moteriai, gimusiai 1956 metais, į galvos sritį su lazda trenkė neblaivus jos sutuoktinis, o po to su kėde vieną kartą į galvos sritį trenkė sūnui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskr. VPK Švenčionių r. PK inf.