Mes turime 358 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4305
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29435
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76761
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Įgyvendinamas projektas „Kuriame miesto istoriją – 4“

2022 m. rugpjūčio 13 d.

 

Švenčionėlių miesto kultūros centras, įtraukdamas į projekto kūrybines veiklas miesto jaunuolius, jau ketvirtus metus įgyvendina tęstinį projektą „Kuriame miesto istoriją – 4“. Visi trys anksčiau vykę projektai davė daug gerų emocijų ir nekasdienių patirčių jauniems žmonėms, todėl norėjosi nesustoti ir toliau kurti, burti jaunus žmones, dalintis mintimis, idėjomis ir jas kartu realizuoti.

Vykdant projektus, jaunimas dalyvauja įvairiose veiklose, kūrybinėse laboratorijose, edukaciniuose užsiėmimuose su profesionaliais menininkais ir įvairių sričių specialistais ir taip praplečia savo akiratį, yra skatinamas tyrinėti meno, savo krašto istorijos, kultūros, inovacijų pasaulį iš labai arti. Per ketverius metus šio projekto dėka yra sukurti skirtingi viešųjų erdvių meno kūriniai: 2019 m. ištapyti geležinkelio teritorijoje esantys 9 tvoros blokai, 2020 m. pastatyta skulptūra – saulės laikrodis, 2021 m. pastatytas meniškas kalviškas suoliukas su QR kodu ir meniška šiukšliadėžė.

2022 m. sukurtas 4-tas meninis objektas mieste – tapytojo Lino Kaziulionio piešinys, kurį galima pamatyti Švenčionėlių miesto centre ant prekybinio pastato sienos, adresu: Priestočio g. 11.

Projekto vadovė Vaida Švalkienė su keliais iniciatyviais jaunuoliais neatsitiktinai pasirinko pavaizduoti vėžį, nes šis gyvūnas siejasi su miesto istorija, yra miesto herbo simbolis. Pateikus tapytojui eskizo mintį, ką norėtume matyti piešinyje, Linas pasiūlė du galimus variantus, iš kurių ir pasirinkome būtent šį, labiausiai atspindintį mūsų krašto savitumą: gražius žalius miškus ir švarius upės Žeimenos vandenis, tai piešinyje ir yra išryškinta žalia ir mėlyna spalvomis. Švenčionėlių miestui labai pasisekė, kad piešinio idėją įgyvendino šis talentingas jaunas tapytojas, tarptautinių gatvės meno festivalių dalyvis ir prizininkas, parodų autorius Linas Kaziulionis, kuris savo kūriniais jau papuošė ne vieną pastatą Lietuvoje, taip pat Italijoje, Tailande ir kitose užsienio šalyse.

Projekto veiklos dar nesibaigė, šiuo metu kartu su miesto jaunimu yra kuriamas interaktyvus žaidimas, kurį bus galima atsisiųsti google play programėlėje ir žaisti vaikštant Švenčionėlių gatvėmis.

 

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Švenčionių rajono savivaldybė

Informacija ir nuotraukos Švenčionėlių miesto kultūros centro